Slide
Slide

Атина. Гърция се очертава да бъде готова да посреща туристи на 1 юни – дата, която ще изпревари много от страните, които няма да са готови по това време да пуснат своите летовници.
Балканската държава в момента има един от най-ниските проценти на заразяване на Covid-19. Властите на страната решиха да започнат постепенното отменяне на карантината на 4 май ще се отворят първите магазини и предприятия, предоставящи услуги, а хотелите ще започнат да функционират на 1 юни, съобщи руският сайт Profi.Travel.
„Сроковете са абсолютно реални, гърците спазват много стриктно всички ограничения, хората отговорно подхождат към въведените забрани, а статистиката показва, че в страната всичко е безопасно“, заяви Александър Цандекиди, генерален директор на Mouzenidis Travel.

Министърът на туризма в Гърция: Туристи ще дойдат само със здравен паспорт

В най-туристическите дестинации – Крит, Родос и Пелопонес – вече няколко последователни седмици не са регистрирали нито един нов случай на зараза. Това дава основание за доста оптимистични прогнози за предстоящия туристически сезон.
На първо място, говорим за вътрешен туризъм. Що се отнася до чуждестранните туристи, то „въпросът е кога другите страни ще отворят своите граници. Сега има няколко сценария за началото на сезона: някои смятат, че това ще се случи от 1 юли или средата на месеца“, според управляващия директор на TEZ TOUR Гърция Димитрис Харитидис.

Китайски роботи ще помагат на туристите в български хотели и ресторанти още това лято (видео)

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Онлайн туристическо изложение „Резервирай в България“ ще се проведе от 8 до 10 май

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията