Хиляди посетиха първия ден на най-голямото туристическо изложение в Белград (снимки)
Хиляди посетиха първия ден на най-голямото туристическо изложение в Белград (снимки)
Slide
Slide
Slide
Slide

Руслан Йорданов – специален пратеник на Bgtourism.bg в Сърбия

Белград. При сериозен интерес започна 43-тото издание на най-голямото туристическо изложение в Белград, което се провежда от 24 до 27 март.

Хиляди сръбски граждани днес посетиха панаирното градче, за да се запознаят още в първия ден на експото с най-новите предложения на участниците и с това показаха, че тези форуми на живо са желани и търсени.

България и Сърбия се обединиха да работят под мотото “Балканите – сигурна дестинация за туризъм”

Десетки държави, сред които и България, общини, хотелиери, туроператори и други компании, които са свързани с туризма избраха мащабното събитие с амбицията да привлекат повече туристи.

Христо Проданов бе сред официалните гости на откриването на най-голямото туристическо изложение в Сърбия

Още в първия ден на щандовете за оферти се наредиха хора от всички възрасти – от младежи до пенсионери. В Белград голяма част от регионите привличат вниманието на публиката със своите емблематични кулинарни специалитети и питиета.

Централно място заема и щанда на България. Страната ни е добре позната на своите съседи и е търсена както за зимен туризъм, така и за морски туризъм.

“Изложението протича в рамките на нормално за пандемичната обстановка, в която все още се намираме. Посетителите търсят възможностите за ваканция в България. София е желана дестинация от сърбите, които живеят в източните части на страната. Те се интересуват от уикенд туризъм. Посетители от Ниш проявяват интерес към културния туризъм и интересуват от програмата на държавната опера”, сподели за Bgtourism.bg Явор Витанов от ОП “Туризъм” към Столична община.

Сръбските медии и туроператори проявиха голям интерес към плажа и възможностите за почивка в българския курорт Албена

Сподели публикацията