Екскурзоводите отбелязаха празника си с трепет и вълнение (снимки)
Екскурзоводите отбелязаха празника си с трепет и вълнение (снимки)
Slide
Slide
Slide
Slide

Варна. Общо 100 безплатни пешеходни туристически обиколки, водени от професионални екскурзоводи, ще се проведат във Варна през 2021 година. 78 от тях са на английски език, а останалите 22 – на български.

Леонардо ди Каприо от восък посреща туристи във Варна

Организатори са дирекция „Туризъм“ към Община Варна и Туристическият информационен център, в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България.

Екскурзоводите отбелязаха празника си с трепет и вълнение (снимки)

Целта на туровете е презентация на културно-историческото наследство и забележителностите на града. Инициативата се провежда за осма поредна година.

Най-важните новини от туризма във Варна тук

Обиколките ще се проведат в периода от 18-ти май до 29-ти септември, с начален час 10:30 ч., а сборният пункт е пред Туристическия информационен център.

Темите са:

Вторник – “Открий Варна” (“Discover Varna”);

Сряда – “Архитектурата на Варна” (Varna architecture”);

Петък – “Антична Варна” (“Ancient Varna”);

Събота – “Стара Варна” (“Old Varna”);

Групите с английските беседи ще се събират по утвърден график всеки вторник, сряда, петък и събота, като за отделните дни темата и маршрута ще бъдат различни.

Турски Авиолинии рестартират полетите от летище Варна

Специално за българската аудитория пешеходните обиколки ще бъдат тематични, посветени на различни празници. На 14.02 вече се проведе и първият тур, посветен на Деня на археолога и Деня на влюбените. Следващата обиколка ще бъде на 3-ти март по случай националния празник на България.

Пускат директен полет от Варна до Дубай на 3 април

Повече информация за туристическите обиколки можете да откриете тук.

Христина Неделчева: Подготовката е най-важна преди да се поеме към истинската сцена на екскурзоводството

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията