Slide
Slide

Варна. Общо 100 безплатни пешеходни туристически обиколки, водени от професионални екскурзоводи, ще се проведат във Варна през 2021 година. 78 от тях са на английски език, а останалите 22 – на български.

Леонардо ди Каприо от восък посреща туристи във Варна

Организатори са дирекция „Туризъм“ към Община Варна и Туристическият информационен център, в партньорство със Съюза на екскурзоводите в България.

Екскурзоводите отбелязаха празника си с трепет и вълнение (снимки)

Целта на туровете е презентация на културно-историческото наследство и забележителностите на града. Инициативата се провежда за осма поредна година.

Най-важните новини от туризма във Варна тук

Обиколките ще се проведат в периода от 18-ти май до 29-ти септември, с начален час 10:30 ч., а сборният пункт е пред Туристическия информационен център.

Темите са:

Вторник – „Открий Варна“ („Discover Varna“);

Сряда – „Архитектурата на Варна“ (Varna architecture“);

Петък – „Антична Варна“ („Ancient Varna“);

Събота – „Стара Варна“ („Old Varna“);

Групите с английските беседи ще се събират по утвърден график всеки вторник, сряда, петък и събота, като за отделните дни темата и маршрута ще бъдат различни.

Турски Авиолинии рестартират полетите от летище Варна

Специално за българската аудитория пешеходните обиколки ще бъдат тематични, посветени на различни празници. На 14.02 вече се проведе и първият тур, посветен на Деня на археолога и Деня на влюбените. Следващата обиколка ще бъде на 3-ти март по случай националния празник на България.

Пускат директен полет от Варна до Дубай на 3 април

Повече информация за туристическите обиколки можете да откриете тук.

Христина Неделчева: Подготовката е най-важна преди да се поеме към истинската сцена на екскурзоводството

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията