Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Атина. Специалистите от Съвета за борба с коронавируса настояват премиерът Кириакос Мицотакис да затвори временно всички сухопътни граници на Гърция, за да се овладее разпространението на вируса в Северна Гърция, съобщи БНР.

Предполага се, че сезонните работници от съседните държави са част от проблема за високата епидемична активност.

Всички райони в северната част на страната са с код „червено“, въпреки наложената карантина, съобщи здравният министър Кикилиас.

Днес управителите на болниците в Солун съобщават, че са заети всички места в отделенията за болни с Covid-19.Голяма част от медицинският персонал също са заразени или са под карантина.

От цялата страна пристигат доброволно в болниците в Солун медицински сестри.Лекари на частна практика поемат дежурствата на заболели медици от държавните болници.

В частните клиники също настаняват болни.В готовност е експресен влак,пригоден с интензивно отделение,да транспортира болни от Солун в Атина.При спешни случаи се използват и хеликоптери.

Едва след две седмици се очаква постепенно да спадне активността на вируса по прогнози на лекарите.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията