Slide
Slide

София. „България трябва да успее да създаде повече условия така, че чужденците да ни припознаят като сигурна и безопасна дестинация. Никога не сме пренебрегвали българския турист, успешните хотели не правят разлика между български и чуждестранен турист.

Българският турист е любопитен турист и при отпадане на ограниченията за пътуване, очаквам спад за летен сезон 2021. Затова е важна рекламата ни на международните пазари. Бъдещето е пред нас, няма здравна криза продължила вечно“, заяви инж. Людмила Маждракова – консултант на едни от най-успешните брандове в сферата на хотелиерството и туризма и партньор на Български съюз по балнеология и СПА туризъм по време на дискусията „Think global, do local! Хотелите – практически модели за адаптиране в променяща среда“ в рамките на Holiday & Spa Virtual Show, в която взеха участие едни от най-изявените професионалисти в туризма.

Антон Анастасов: Пампорово е едно от местата, където туристите се радват на чист въздух и повишават имунната си система

„Това беше един много различен сезон, свързан с нови очаквания на туристите по отношение на средата, в която ги посрещаме.

Ковид темата не напусна нашите туристи от деня на правенето на резервация до деня, в който ги изпратихме.

Всички очакваха мерките, които се вземат срещу разпрастранението на Ковид да бъдат на най-високо ниво по отношение на хигиена, социална дистанция, начин на изхранването на туристите, по отношение на чистенето на стаите. Ковид темата беше изключително важна и 90% от коментарите, които след това туристите оставяха в социалните мрежи и във форумите, имаха отношение дали персоналът носи маски, дали са взети мерки… В комплексната оценка най-голяма тежест имаше какво е направено за Ковид в сравнение с всичко останало.

Цялата отговорност се прехвърли на хотелиера дали гостите спазват социалната дистанция и мерките.

Очакванията на различните групи туристи са различни, защото всеки идва от своята държава и има своята представа“, добави експертът.

Маждракова това лято бе част от един от комплексите край морето, който бе сред смелчаците да отвори и да изпрати успешен сезон, призна тя.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията