Антон Анастасов
Slide
Slide

Ние залагаме най- вече на качествения продукт и това ще остане наш приоритет и през предстоящия зимен сезон, каза за  bgtourism.bg собственикът на хотелски комплекс Камелия в Пампорово Антон Анастасов

Пампорово. Пампорово е едно от местата, където туристите се радват на чист въздух и целогодишно повишават имунната си система, съобщи Антон Анастасов.
Той посочи, че тази година са стартирали с много ранна кампания на ранни записвания с по- високи отстъпки. Към момента има силно колебание в хората относно дългосрочните планове за пътуване и ваканции.
„Като цяло ние залагаме най- вече на качествения продукт и това ще остане наш приоритет и през предстоящия зимен сезон“, категоричен е той.

„Благоприятните климатични условия имат положителен ефект върху общото укрепване на имунната система, а в същото време кристалния въздух  в  курорта предлага условия за рехабилитация след прекарано тежко заболяване и по-бързото възстановяване на организма. Вече имаме и гости, които след като са прекарали Ковид 19 избират Пампорово, за да се възстановят“, заяви Анастасов.

Ирена Георгиева: 35 евро за седалка ще има и през 2021 г., 20 туроператора подадоха заявления за субсидията

„Освен, че е популярен, Пампорово е и най-слънчевият ски курорт в България. Благодарение на мекия си климат и изключитено високото ниво на отрицателна йонизация на  въздуха в региона, която подпомага укрепването на дихателната система, ние сме убедени, че  тази зима курорта ще  е предпочитано място за почивка на българите.  Хората имат нужда от укрепване на организма чрез  физическа активност, от чист въздух и много слънце. Всичко това се съчетава на територията на Пампорово.

Чепеларе прави годишен календар от красиви снимки, започна гласуването в конкурса

Усилията, които положихме, за да изградим безопасни условия за почивка при нас започнаха още  през  месец май. Тогава реализирахме всички преопръки, свързани с безопасна дистанция, дезинфекция и контрол при пристигането на гостите в хотела. Опитът от лятото ни показа, че и самите туристи  вече са много по- дисциплинирани по отношене спазването на наложените мерки, а това е изключително важно за нас“, каза хотелиерът.
Той посочи, че комплекс „Камелия“ работи целогодишно от 2011 година и благодарение на уникалното си местоположение в красивия курорт Пампорово, точно на ски пистите се  е утвърдил като предпочитано място за семейни ваканции,  както през зимата, така и през летния период.

„Гостите, който предпочитат нашия хотел са предимно българи, близо  80 % от всички посетители . Най- много разчитаме на редовни гости  и на хора, избрали хотел „Камелия“ по лична препоръка. Разбира се именно за това се стремим винаги да надграждаме качеството на услугите, които предлагаме и да разнообразяваме активностите на територията на комплекса. Дори тази, изключително трудна за бранша година, ние инвестираме в изграждането на нова ски писта пред хотела, която ще работи и вечер.  Всичко това е свързано с постоянни  усилия, които нашите гости със сигурност оценяват. Гордост за нашия комплекс е и разнообразието от терапии, които предлагаме от висококвалифициран рехабилитатор. „Златните му ръце“, които дават на тялото нов живот  са  търсени както от гостите на хотела, така и от посетители избрали да почиват в Смолян и Чепеларе“, добави Анастасов.

Хотелиери в Родопите: Ски сезонът в условия на пандемия е възможен

„Въпреки, че Пампорово е по-известен като зимен курорт, през последните години се забелява силна тенденция към увеличаване на броя на летните почивки. Това се дължи отново на благоприятния климат и уникалния въздух. В региона има многобройни възможности за туристически преходи с различна трудност, което също спомага общото укрепване на тялото.

Имаме много туристи, които избират курорта и за лечение на алергии и дихателни заболявания, оснобено при деца, които тепърва изграждат имунната си система.
Макар и доста нестандартно, имаме и туристи, които предпочитат Пампорово като място със силна енергийна стойност,  която природата излъчва . Наблюдаваме ритуали, в които хора прегръщат дърветата около хотела, за да се заредят с нова, по-чиста енергия“, сподели собственикът на хотелския комплекс.

Чила Мезоси в Чепеларе: Европейските туристи ще преоткрият България като дестинация за здравен туризъм заради природата, кухнята и традициите

„Високият стандарт, който хотелът предлага, привлича туристи с добри възможности, които използват престоя си , за да се насладят на Родопската кухня, на вълшебните свойства на различните билки, на домашно приготвените сладка , на еколкогично чисти млечни имесни  продукти. Именно това привлича най-много гостите, избрали да почиват в Пампорово“, призна Антон Анастасов.
Той посочи, че наред с постоянните туристи, които имат от Варна, Бургас и Пловдив, през последните години се забелязва голям ръст на туристи от София и Северна България.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията