Slide
Slide
Slide
Slide

В Англия отпаднаха редица ограничения – вече може да не се носят маски и да не се спазва дистанция

София. От днес гражданите от Кипър, Великобритания, Северна Ирландия, Испания, Фиджи и Кувейт няма да бъдат допускани на територията на България. Причината е, че тези страни са в „червена зона“, което означава висок брой заразени с Covid-19, съобщи БНР.

Забраната е валидна и за туристите от тези страни. Изключение се прави само за българските граждани, пристигащи от там.

Здравното министерство актуализира списъка на държавите с негативна промяна в епидемичната ситуация

Гражданите от Русия и Португалия ще влизат у нас с отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигането. Тези, които нямат такъв, ще подлежат на 10-дневна карантина или трябва да изпратят негативен резултат от PCR тест по имейл в срок до 24 часа след пристигане.

От днес деца до 12 години, пристигащи от зелена и от оранжева зона, се допускат на територията на България, без да представят документи за ваксинация или преболедуване на коронавируса.

Отпадна 10-дневната карантина при влизане от България в Англия и Шотландия. Ваксинираните срещу Covid-19 обаче не са освободени от тест преди пътуването си, уточниха от външното ни министерство.

48 часа преди заминаване българските граждани трябва да попълнят формуляр за локализация на пътници до 3 дни преди да заминат, да направят PCR тест и да платят за втори тест, който трябва да направят на първия или на втория ден от пристигането си. Ако тестът се окаже положителен, те ще подлежат на 10-дневна карантина.

В същото време от днес отпадат почти всички ограничения в Англия. Няма да има ограничения в броя на посетителите на концерти, спортни събития, театри, сватбени тържества. Носенето на маски и социалната дистанция вече не са задължителни, но са препоръчителни на обществени места и при закрити помещения. Отпадането на мерките идват в момент, когато се отбелязва повишаване на случаите с „Делта“ варианта. Здравният министър е с Ковид-19, а премиерът Борис Джонсън се самоизолира.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram, TikTok, LinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията