3D илюстрация на изложбената зала в Музея за ретро автомобили, който ще се намира само на 20 км от Петрич и Сандански

с. Капатово, обл. Благоевград. Кметовете на Петрич и Сандански направиха първа копка, с която бе дадено началото на изпълнението на строителните дейности във връзка с изграждането на първия Музей за ретро автомобили в Югозападна България. Той ще се намира в с. Капатово, което се намира само на 20 км от общинските центрове Петрич и Сандански. Днес Димитър Бръчков и Атанас Стоянов увериха всички присъстващи, че новата инвестиция ще спомогне за привличането на повече туристи в региона и пожелаха успех на всички участници в проекта.

10 причини да посетиш Сандански – най-слънчевата дестинация в България

Уникалният музей ще се намира срещу винарска изба „Златен Рожен“, която със своите продукти е една от най-известните винарски изби не само в България, но и на международната сцена.

Кметът на Сандански: Излизаме от пандемията с обединени усилия за постигане на по-високи резултати в туризма

Планира се музеят да бъде дом на 60 впечатляващи автомобили и мотори, които ще бъдат истинска наслада за очите на хората с бензин в кръвта.

Най-важните новини от туризма в община Сандански следете тук

Инвестицията е на сем. Осиковски, които са собственици на „Златен Рожен“. От години те имат желанието да реализират своята идея и правят това без да губят повече време, независимо от трудните времена, пред които е изправен света.

AquaSun Hotel and Spa в Сандански навърши 1 година

Те самите имат хоби към ретро автомобили и мотори, собственици са и на много возила, които имат впечатляваща визия и историческа стойност – сега са решили на тях да се радват и всички посетители.

Редовните гости се връщат в Сандански заради СПА продукта и хората в туризма, които са отдадени на професията си

В самия музей ще има ротация на част от ретро колите. За определен период в експозицията своите автомобили ще представят собственици на ретро автомобили и мотори, които са членове на други клубове от цялата страна.

Дарина Костадинова: Не само българските туристи, но и чужденците, които живеят в страната, преоткриват Сандански за почивка

Ротацията на експонати ще прави изложбата винаги актуална за разглеждане. Очаква се музеят да посрещне първите си посетители през октомври тази година.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA