3D илюстрация на изложбената зала в Музея за ретро автомобили, който ще се намира само на 20 км от Петрич и Сандански
Slide
Slide

с. Капатово, обл. Благоевград. Кметовете на Петрич и Сандански направиха първа копка, с която бе дадено началото на изпълнението на строителните дейности във връзка с изграждането на първия Музей за ретро автомобили в Югозападна България. Той ще се намира в с. Капатово, което се намира само на 20 км от общинските центрове Петрич и Сандански. Днес Димитър Бръчков и Атанас Стоянов увериха всички присъстващи, че новата инвестиция ще спомогне за привличането на повече туристи в региона и пожелаха успех на всички участници в проекта.

10 причини да посетиш Сандански – най-слънчевата дестинация в България

Уникалният музей ще се намира срещу винарска изба „Златен Рожен“, която със своите продукти е една от най-известните винарски изби не само в България, но и на международната сцена.

Кметът на Сандански: Излизаме от пандемията с обединени усилия за постигане на по-високи резултати в туризма

Планира се музеят да бъде дом на 60 впечатляващи автомобили и мотори, които ще бъдат истинска наслада за очите на хората с бензин в кръвта.

Най-важните новини от туризма в община Сандански следете тук

Инвестицията е на сем. Осиковски, които са собственици на „Златен Рожен“. От години те имат желанието да реализират своята идея и правят това без да губят повече време, независимо от трудните времена, пред които е изправен света.

AquaSun Hotel and Spa в Сандански навърши 1 година

Те самите имат хоби към ретро автомобили и мотори, собственици са и на много возила, които имат впечатляваща визия и историческа стойност – сега са решили на тях да се радват и всички посетители.

Редовните гости се връщат в Сандански заради СПА продукта и хората в туризма, които са отдадени на професията си

В самия музей ще има ротация на част от ретро колите. За определен период в експозицията своите автомобили ще представят собственици на ретро автомобили и мотори, които са членове на други клубове от цялата страна.

Дарина Костадинова: Не само българските туристи, но и чужденците, които живеят в страната, преоткриват Сандански за почивка

Ротацията на експонати ще прави изложбата винаги актуална за разглеждане. Очаква се музеят да посрещне първите си посетители през октомври тази година.

Сподели публикацията