Дарина Костадинова
Slide
Slide

Сандански е една от водещите туристически дестинации в България, която традиционно привлича гости от всички краища на страната ни и от близките държави. Вече три години хотел Медите Спа Резорт и Вили е като магнит за хората, които ценят своето време и искат да бъдат заобиколени от красота и отношение. Много туристи ежедневно избират това специално място, за да се отдадат на спокойствие, СПА и уелнес услуги, да получат истинска ваканция сред природата и нейните ценни ресурси – термалната вода и чистият въздух като източник на превенция, релаксация и дълбока регенерация. Днес разговаряме с управителя на хотела Дарина Костадинова – за нея, за семейството й и за екипа й – хотел Медите Спа Резорт и Вили, е кауза и значима част от портфолиото на Дестинация Сандански.

– Здравейте, г-жо Костадинова! Сандански е популярна СПА дестинация. Успяха ли българските туристи да я преоткрият по време на световната пандемия?
– Здравейте, да има такава тенденция. Като цяло през двете години на пандемия и затворени граници основния поток от туристи е от България. Имахме и чужденци, но доста спорадично.

– Какъв процент от гостите Ви за първи път посетиха хотел Медите Спа Резорт и Вили от началото на Ковид-19 до сега и откъде са те?
– За щастие продукта, който предлагаме е с много високо качество и реално ние нямахме голям спад в заетостта на хотела. Затворените граници и ограниченията при пътуване промениха състава на туристите. Чужденците намаляха драстично, но пък българите се увеличиха, така че не можем да се оплачем от липса на заетост на хотелската база. Имахме доста посещения от чужденци, живеещи в България. Много от гостите ни бяха за първи път и работим усилено, за да ни посетят отново.

Кристалина Георгиева избра да посрещне Нова година в България (снимки)

Медите Спа Резорт и Вили

– Увеличи ли се търсенето на процедурите за подсилване на имунната система, както и за профилактика на здравето след прекаран коронавирус, така и за превенция? 
– Да, както знаете в Сандански от десетки години идват гости от цял свят да лекуват белодробни заболявания. И сега след прекаран КОВИД при нас идват много хора да се възстановяват.

– Минералната Ви вода е като магнит за туристите – те не само глезят своето тяло с топла вода, но и го лекуват, какви са нейните предимства?
– Минералната вода в Сандански е с благоприятни свойства за лечение и профилактика на множество заболявания, като такива на опорно-двигателни апарат, неврологични, гинекологични и кожни състояние и не на последно място минералната вода в съчетание с чистия въздух даде славата на Сандански като естествената лечебница на Европа за белодробни заболявания.

10 причини да посетиш Сандански – най-слънчевата дестинация в България

– Какви развлечения имат Вашите гости в хотела? Какви забавления и забележителности могат да посетят близо до хотела по време на своя престой?
– Като луксозен Спа Резорт, ние предлагаме богат набор от луксозни СПА услуги, от които гостите ни могат да се възползват. Също така от хотела до парка на града има обособена еко-пътека през гората, по която гостите могат да се разходят и да се заредят с енергия от природата.
В Сандански имаме невероятен парк с много алеи, детски площадки и атракции, подходящи за разходки и забавления на малки и големи.

Храмът на Ванга, снимка Руслан Йорданов

В радиус от 15 километра около Сандански има много забележителности от национално и световно значение. Например Архитектурния резерват Мелник, местността Рупите и храма на Баба Ванга, древния град Хераклеа Синтика, Роженския манастир, както голям брой автентични планински села, храмове и параклиси.
На 20 километра от Сандански е и местността Попина Лъка, където любителите на планинските преходи могат да се разходят сред природата на парк Пирин.

– Да очакваме нови и атрактивни предложения, с които ще изпратите зимата и ще отбележите празниците през март?
– Да, разбира се! Винаги предлагаме нещо повече от настаняване.  За националния празник 3-ти март сме подготвили специално меню, развлекателна програма и забавления.

Нашите гости ще имат възможност да изживеят незабравими моменти с полет с балон или малък самолет.

– Вие спечелихте едни от най-престижните награди не само на национално, но и на международно ниво. Какво означават те за Вас и екипа Ви?
– Наистина изминалата година беше наситена и с много положителни емоции. Все пак екипът на Медите успя да запази професионализма си и да предостави на своите гости продукта, който те очакват и заслужават.

5-звезден комплекс в Сандански е избран за най-добър луксозен СПА резорт в Източна Европа

Трудът ни беше забелязан и заслужено спечелихме международната награда „Най-добър Луксозен Спа Резорт в Източна Европа“, което много ни зарадва, но и ни мотивира да продължим да работим още по-усърдно, за да оправдаем високите стандарти.

Сподели публикацията