Slide
Slide

София. Ще градим имидж на България и като дестинация за здравен туризъм, в това число усъвършенстване на нормативната рамка и подобряване на средата за развитие на този тип туристически продукт. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов в Народното събрание в отговор на депутатски въпрос.

Министърът подчерта, че страната ни има всички природни дадености, които ни дават огромно предимство за популяризиране на здравния, балнео и спа туризма, като това би допринесло и за развитието на годишния туристически сезон. По темата предстои да работи консултативен съвет, който ще включва представители на три министерства – на туризма, здравеопазването и околната среда и водите, както и представители на четирите партии в коалицията.

Сийка Кацарова участва в Европейската среща на върха за здравния туризъм

По думите на министъра усилията на Министерството на туризма са насочени и към въвеждането на ваучери за „здравна превенция“, които са доказано ефективен механизъм за повишаване на туристопотока. „Също така прилагането им в балнео и СПА курортите на страната ще повиши превенцията и профилактиката, като част от здравето на хората“, бе категоричен той.

Euronews: България e топ дестинацията за уелнес почивки през 2022 г.

В плана за развитие за здравен туризъм е заложено и балансирано и интегрирано развитие на здравния туризъм на регионално ниво, както и подобрено маркетиране на международния и вътрешния пазар.

Сподели публикацията