Slide
Slide

София. Самолет „Ембраер“ на „България Еър“ кацна аварийно в Ница. Машината днес е излетяла в 13.30 часа от София за Мадрид.

Принудителното кацане е било заради сигнал за разхерматизиране на задната вратата. На борда е настанало паника, но всичко е приключило успешно.

“Някъде над морето се случи всичко. Изведнъж се чу аларма и започна в червено да свети лампа, която индикира, че има дехерметизация в кабината. Съобщиха, че ще кацнем аварайно, но не казаха къде и само море се виждаше. Затова се уплашихме, паника имаше и сред стюардите, които после се извиниха”, разказа пред Bgtourism.bg пасажер, който реши да смени полета.

“Това беше най-лошото преживяване в живота ни. Пътници се разплакаха и уплашиха”, сподели пасажерът Карлос Монтоя, който бе с приятелката си на борда.

“Подаден е сигнал за кацане в Ница поради индикация за разхерметизация, както протоколът изисква. Техническата проверка на място в Ница е показала, че сигналът е фалшив и проблем няма. Малко след това полетът е потеглил по маршрута си до Мадрид.
В нито един момент не е имало опасност за пасажерите и техните здраве и безопасност, съобщиха от авиокомпанията за Bgtourism.bg.

На част от пътниците френската полиция е разрешила да напуснат самолета в Ница.

Сподели публикацията