Ангелкова: Безотговорно е поведението на туроператорите и на всички, които са предприели риска да пътуват
Ангелкова: Безотговорно е поведението на туроператорите и на всички, които са предприели риска да пътуват
Slide
Slide
Slide
Slide

София. 47 български туристи се намират на организиран туризъм в чужбина. Това съобщи на брифинг в МС министърът на туризма Николина Ангелкова. Сънародниците ни са в Куба, Мексико, Аржентина, Занзибар и Великденските острови. Организира се тяхното прибиране чрез полети на турските авиолинии. Eдинствената проблемна дестинация, от която е трудно да се върнат, е Буенос Айрес заради ограничените полети. “Няма да оставим нито един наш сънародник”, гарантира ресорният министър.

“Няколко пъти в изявление през последните дни подчертах колко е безотговорно това поведение, както на туроператорите, които са предприели тези почивки, така и на тези, които са предприели риска в тази ситуация да ги реализират”, заяви Ангелкова. Тя апелира за отговорно поведение.

Индивидуални туристи има в Малта, които има резервации за нощувки чрез Booking. Търсят се варианти за тяхното прибиране, както и да се свържат индивидуални с всеки.

Ангелкова посочи, че се предприемат всички необходими мерки, за да може туристите в зимните ни курорти да се извозят и да се приберат в държавите си. 25 са чуждите туристи в Боровец, като 21 от тях са британци – утре те ще се приберат с чартър. Ще останат трима сърби и един австриец, които в рамките на утрешния ден ще отпътуват за родината си.

В Банско са близо 111, като 66 от тях са руски туристи. Проведен е разговор с руския посланик максимално бързо да бъдат извозени, като той е поел ангажимент това да се случи с отделен чартър. В Пампорово има 16 туристи – от Румъния, Русия, Турция и Хърватия.

Видео на брифинга на Николина Ангелкова ТУК

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията