Пампорово. Зимният сезон в България започва при изключителни мерки за безопасност и стриктни противоепидемични мерки. Поетапно зимните ни курорти вече отварят ски пистите си, като ски зона Пампорово ще бъде достъпна в по-голямата си част от утре – 19 декември. Това даде основание на много български туристи да започнат да запазват своите ваканции сред природата. Зимният ни курорт Пампорово се намира в общините Чепеларе и Смолян, които са известни с красивата си природа и като дестинации за климатолечение.

„През последните седмици имахме малко гости, ситуацията е много тежка за всички в сферата на туризма, но вече имаме по-голяма надежда, след като през последните дни има не само търсене, но влязоха реални резервации. Хората искат да карат ски, имат необходимост да релаксират, да търсят контакт с природата. Изцяло се съобразяваме с противоепидемичните мерки с цел да съхраним здравето на служителите си и на своите гости“, заяви собственикът на хотелски комплекс „Камелия“ Антон Анастасов.

Антон Анастасов: Пампорово е едно от местата, където туристите се радват на чист въздух и повишават имунната си система

Припомняме Ви, че от няколко месеца насам в Пампорово тече сериозна подготовка за сезон зима 20/21 с всичките му условности, а от дружеството гарантират, че ще направят всичко необходимо за здравето и сигурността на клиентите си през целия сезон.

Снежните условия в курорта са добри за средата на декември, а навременната реакция и използването на метеорологичните условия за производство на изкуствен сняг в края на ноември позволяват да бъдат отлично подготвени и отворени писти №1 – Язовира, №1А – Байпас Малката стена, №6 – Туристическа, №10 – Дельово дере, №11 – Картола, №12 – Стойките. Работи се усилено и по подготовката на ски зона Мечи чал и има голяма вероятност тя също да работи от 19-ти декември, като информация ще бъде анонсирана допълнително.

Едно от основните нововъведения и цели на Пампорово АД през този сезон и следващите няколко години е максималното дигитализиране на основни услуги в курорта с цел улеснението и безопасността на клиентите. Ето защо стартира новата онлайн платформа на www.pamporovo.me, където освен да се намери актуална информация за курорта, всеки ще може директно да си закупи лифт карта, ски пакет, хотелско настаняване и други услуги и да организира престоя си в Пампорово бързо и лесно.

„Хоризонт“ – скритото хотелско бижу в зеления рай на морската ни столица

Закупените онлайн лифт карти, ще могат да бъдат взимани от ключови места в курорта от специални „pick-up” устройства, където чрез сканиране на уникален QR код, без всякакъв физически контакт, клиентите ще получат своята лифт карта. Ще се предлагат също пластики за многократна употреба, които ще могат лесно да бъдат презареждани онлайн.

Любителите на белите спортове и зимната планина ще могат да се възползват от

специални промоционални цени до 27-ми декември включително.

Целодневната лифт карта в периода ще струва 52 лв. за възрастен и 31 лв. за дете, а ски пакет с включена лифт карта и ски оборудване ще бъде на цена от 62 лв. за възрастен и 38 лв. за дете.

Запазват се промоционалните периоди за лифт картите в дните от 11-ти до 15-ти и от 18-ти до 22-ри януари (включително), както и след 8 март 2021 година. Въвеждат се два нови вида лифт карти – за младежи до 18 години и за лица над 65 години. Нов атрактивен продукт в продажба ще бъде лифт карта със ски оборудване, при който клиентът реално ще заплаща стойността на лифт картата и ще получава в добавка оборудването на символична цена.

Германската медийна група fvw насочва вниманието на своята аудитория към здравния туризъм в България

И през този сезон на разположение на всички посетители ще бъде Туристически център Пампорово, където освен съдействие и информация за курорта, гостите на Пампорово ще могат да се възползват и от различни алтернативни услуги и активности, сред които зимни преходи и преходи със снегоходки, конна езда, моторни шейни и други.

Всички актуални оферти и новости в курорта можете да следите на www.pamporovo.me и в социалните канали Facebook и Instagram, където Пампорово присъства активно с разнообразни кампании и последни новини. На телефон 0700 17 702 можете да получите актуална информация за метеорологичната обстановка, отворени писти и лифтове, като се свържете с автоматизирана „SNOWTISS” система или оператор.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA