Пампорово, снимкa Руслан Йорданов
Slide
Slide

Пампорово. Хиляди български туристи от цялата страна щурмуват ски пистите в Пампорово, които са отлично подготвени.

Днес официално бе даден старт на ски сезона в курорта.

Денят е исторически за зимния ни център, тъй като въвежда дигитализацията при закупуването на картите за лифт.

Рано сутринта в хотелите управителите направиха инструктаж на своите служители стриктно да се спазват всички противоепидемични мерки, наложени от правителството.

Хотелите през последните дни започнаха да се пълнят с туристи,

а това дава надежда на собствениците, че имат възможност да оставят обектите си отворени и да съхранят своите бизнеси, да запазят работните места на своите дългогодишни служители, както и да посрещат гости, спазвайки всички препоръки на правителството.

Малко след 8 часа стотици българи от Стара Загора, Пловдив, София, Ямбол, Велико Търново – от цялата страна, вече бяха пристигнали на ски пистите в очакване да бъде пуснат лифта на Студенец, за да се изкачат до връх Снежанка и оттам да се пуснат по отделните ръкави.

с швейцарска атмосфера и Като по швейцарски часовник

това стана точно в 8.45 часа, както бе обявено.

На паркингите в курорта вече трудно се намираха свободни места.

Хиляди вече бяха с пълно ски оборудване и жадни да се насладят на ски карането.

Имаше хора от всички възрасти, като направи впечатление, че Пампорово е предпочитано място за семеен туризъм.

Собствениците на ски гардероби посрещаха своите гости по стар български обичай – с пита, за здраве и благополучие!

Карането на ски се е превърнало във философия за много български семейства, които са научили своите деца да се наслаждават на красивия зимен спорт.

старт на дигитализацията в курорта!

Лифт картите вече могат да се закупуват и онлайн, видя екип на bgtourism.bg.

Те се вземат от ключови места в курорта от специални „pick-up” устройства, където чрез сканиране на уникален QR код, без всякакъв физически контакт, клиентите получат своята лифт карта. Ще се предлагат също пластики за многократна употреба, които ще могат лесно да бъдат презареждани онлайн.

Пампорово, Боровец и Банско са готови за зимния сезон

Един от първите клиенти, който се сдоби с онлайн лифт карта се казва Иван Паскалев от Стара Загора. „Супер удобна система. Препоръчвам на всички да се възползват от нея, за да не се редят на опашка и да спестят време. От една година карам ски. Пистите в Пампорово са много добре подготвени“, сподели Паскалев за bgtourism.bg.

Запознайте се с възможностите за зимна ваканция в хотел Камелия в Пампорово

Пътищата в курорта и в община Чепеларе са отлично почистени.

„Зимният сезон в България започва при изключителни мерки за безопасност и стриктни противоепидемични мерки. Чепеларе и Пампорово са готови са посрещнат своите гости. Тази година условията, които предлагат хотелиерите са много гъвкави. Зимните спортове укрепват здравето на хората и тяхната имунна система. Разчитаме повече българи да преоткрият условията за туризъм в община Чепеларе, която предлага туристически продукт на световно ниво“, заяви за bgtourism.bg кметът на Чепеларе Боран Хаджиев.

Боран Хаджиев изведе Екатерина Дафовска до олимпийската титла по биатлон през 1998 г., а сега като кмет полага ежедневни усилия с екипа си за подобряване на имиджа на община Чепеларе и България на световната карта на туризма

Неговите думи потвърдиха пред нас и туристи от Германия и Турция, които също още в първия ден на ски сезона избраха Пампорово за своята ски ваканция. Заведенията остават затворени, а гостите в хотелите получават своята храна с Room Service по стаите. Масово в употреба влизат QR кодовете, които са заменили книжните менюта. Туристите в Пампорово могат да карат ски, да се наслаждават на СПА почивка, както и да посетят красиви места, с каквито това уникално място в Родопите, е известно.

Антон Анастасов: Пампорово е едно от местата, където туристите се радват на чист въздух и повишават имунната си система

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията