Отляво надясно: Кметът на Чепеларе Боран Хаджиев, Антон Анастасов - собственик на хотелски комплекс Камелия, и д-р Калин Калинов - председател на Общинския кризисен щаб в Пловдив, обсъждат условията за зимен туризъм в Пампорово и спазването на противоепидемичните мерки в Пампорово
Slide
Slide

Пампорово. Лична инспекция за спазването на противоепидемичните мерки в Пампорово направи кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев. Той бе придружаван от д-р Калин Калинов, председател на Общинския кризисен щаб в Пловдив. Пълен съпорт им указа и Антон Анастасов – собственик на хотелски комплекс „Камелия“, който изключително много държи препоръките на Националния оперативен щаб да се спазват, за да съхрани здравето на своите служители и гости. Хаджиев разгледа места за настаняване и ски съоръжения в курорта.

„Нарушения не бяха констатирани. Видях голямо желание сред туристите да упражняват зимни спортове, за да украпват своето здраве. Всички спазваха стриктно наложените мерки и бяха доволни, че ски пистите в Пампорово са отлично подготвени. Има огромен интерес към курорта и очаквам още повече българи да преоткрият това прекрасно място в Родопите, както и стриктно да спазват наложената дисциплина – само тогава ваканцията може да бъде истинско удоволствие“, заяви за bgtourism.bg кметът на община Чепеларе Боран Хаджиев.

Ски пистите в Пампорово са отлично подготвени, курортът е щурмуван от хиляди туристи на старта на сезона (снимки)

Кметът се увери, че хотелите са въвели и спазват всички утвърдени санитарни предписания. На входа има поставени необходимите препарати за дезинфекция, а всеки турист се проверява за употребата на лични предпазни средства, има поставени и термометри за измерване на телесната температура на гостите на хотелите. Персоналът на местата за настаняване също е оборудван с необходимите маски, в общите части има поставена необходимата информация за действие при посещение на обекта.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията