Летище София, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. От 00.00 часа на 21 декември 2020 г. до 31.01.2021 г. се забранява влизането на територията на Република България през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт на всички лица, които пристигат с начална точка на отпътуване от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със своя Заповед № РД-01-720/20.12.220 г.

Забраната не се отнася за българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България, както и членовете на техните семейства. Обръщаме внимание, че при пристригането си в България те подлежат на задължителна 10-дневна карантина в дома си или в друго място за настаняване, в което са посочили, че ще пребивават.

Мярката се налага заради нов щам на COVID-19, за който има данни, че се разпространява на територията на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.

На срещата при премиера Бойко Борисов тази вечер е било взето решение да бъдат временно преустановени полетите от Великобритания до България и от България до Великобритания считано от тази нощ – от 00:00 часа на 21 декември до 31 януари 2021 година.

Кметът на Чепеларе направи инспекция за спазването на противоепидемичните мерки в Пампорово

По-рано здравното министерство обяви, че ще се налага карантина за всички лица, пристигащи у нас от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия

Въвеждат се нови ограничителни мерки към всички лица, влизащи на територията на Република България от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.

Със своя Заповед № РД-01-719/20.12.2020 г. министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов налага задължителна 10-дневна карантина на всички лица, в това число и български граждани, пристигащи от Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия.

Мярката се налага заради нов щам на COVID-19, за който има данни, че се разпространява в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Ограничението се въвежда с цел  да се запази здравето на българските граждани. Информацията за новия щам на коронавируса към момента е, че той се разпространява по-бързо.

Заповед № РД-01-719/20.12.2020 влиза в сила от 17.00 часа на 20.12.2020 г.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията