Slide
Slide
Slide
Slide

София. Какви са очакванията към летния туристически сезон? Темата коментира в “Нашият ден“ по БНР Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма.

“Очакванията за летния сезон са много интензивни пътувания на българи в България, което наблюдаваме от началото на годината. От началото на месец май видяхме, че само за първата десетдневка излязоха 485 хил. превозни средства. Така че ние надхвърлихме милион пътувания в България още в началото на май.

Виждайки уикендите сега как са доста натоварени, с доста големи задръствания, опашката в неделя пред Стара Загора достигна 10 километра.  Месеците юли и август ще бъдат доста интензивни и ще имаме голямо движение по магистралите.

Туризмът не е само Черноморието. Планините са толкова натоварени  в последните години, особено миналата. Хижите и зеленината привлякоха хората. И там има много интензивни пътувания.

Къщите за гости са максимално пълни. По същия начин е и със спа хотелите и те са пълни. Ако сега се провери за този уикенд – няма места и няма и за следващия.

Като цяло можем да разглеждаме туризма в три направления. Първото е устойчивият туризъм – къщите за гости, малките семейни хотели. И на устойчив туризъм в другия му край – индустриализиран туризъм, който разчита на чартърни пътувания. Не са занимава с българските туристи, защото това са големи хотелски комплекси, изградени главно по Черноморието.

На снимката Поморие през юни, снимка Руслан Йорданов

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията