Slide
Slide

София. Поради нарастване на броя на заболелите от COVID-19 в Лисабон правителството на Португалия наложи затваряне на региона на столицата с цел предпазване на останалата част от страната от разпространение на заразата, съобщиха от МВнР.

Мярката влиза в сила от 15:30 ч. местно време днес, 18 юни 2021 г., и към момента ще важи до 6:00 ч. в понеделник, 21 юли 2021 г.

По информация на българското посолство в Португалия по време на ограничителните мерки няма да е позволено влизането и излизането в португалската столица и околностите й – т. нар. широк регион на Лисабон, който включва общините Almada, Amadora, Barreiro, Loures, Moita, Montijo, Odivelas, Oeiras, Palmela, Seixal, Setúbal, Vila Franca de Xira, Lisboа, Cascais, Sintra, Sesimbra и Alcochete.

Няма промяна в режима на влизане в Португалия.

При необходимост от съдействие българските граждани в Португалия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Лисабон на следните телефонни номера: +351 213 976 364; +351 213 976 367, както и на дежурен телефон в извънработно време – +351 933 611 337. Сигнали може да се подават и на email адреса на посолството: Embassy.Lisbon@mfa.bg.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията