Slide
Slide
Дубай. Световни инвеститори в туризма и топмениджъри отново се събраха на най-значимото за Близкия Изток и Северна Африка туристическо изложение Arabian Travel Market (АТМ) 2021 г. След година прекъсване заради световната пандемия, форумът сега възстанови работата си и се провежда в две части – присъствено между 16 и 19 май и онлайн в края на месеца.
Сред световните лидери в туризма и топ мениджъри бе и бившият министър на туризма Николина Ангелкова.
„За мен бе изключително полезно да съм част от присъствения форум в ОАЕ в качеството ми на говорител по покана на организаторите на Срещата на върха за инвестиции в туризма в Близкия Изток“, заяви Ангелкова в своята фейсбук страница.
„Имах възможността да разговарям с главния изпълнителен директор на „Джумайра груп“ Хосе Силва, с Джералд Лоулес-член на Борда на Дубай Експо2020 и бивш Президент и Главен изпълнителен директор на Джумейра груп и Александър Ли -търговски директор на Джумейра груп. По време на форума обсъдихме възможностите за инвестиции в туризма на България и възстановяването на сектора след Ковид пандемията.Пред тях подчертах, че за България и при правителството на Бойко Борисов туризмът бе ключов приоритет и убедеността си, че развитието на отрасъла ще продължи. Срещнах се и с главния изпълнителен директор на Агенцията по туризъм в Саудитска Арабия Фахд М. Хамидадин. Той изтъкна, че между страните ни има много неизползвани възможности за стимулиране на инвестициите в различни икономически сфери“, сподели Ангелкова.
„С главния изпълнителен директор на „Red Sea development company“ в Саудитска Арабия Джон Пагано и с главния изпълнителен директор на „Diriyan Gate Development Authority“ в Саудитска Арабия обсъдихме възможностите за възстановяването на пътуванията и туризма след кризата причинена от COVID 19. Те ме запознаха с два много важни проекта, ключови за развитието на туризма в Саудитска Арабия. Отбелязах доброто ползотворно сътрудничество между нашите две държави, както и успеха при посещението на българския премиер в Саудитска Арабия през ноември 2017 г.“, посочи още Ангелкова.
В Срещата на върха за инвестиции в туризма в Близкия Изток участва и бившият генерален секретар на СОТ Талеб Рифай, който е голям приятел на България.
Два факта са изключително важни. Първият е, че страната ни участва на най-значимия туристически форум за Близкия Изток, тя е и в стратегическите планове на световни инвеститори. Вторият неоспорим факт е, че световната туристическа индустрия ясно показва решимостта си за бързо възстановяване след удара, нанесен от COVID-19. Форумът в ОАЕ и плановете за индустрията, очертани на него, са най-голямото доказателство за това“, каза още бившият ни министър на туризма.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията