Slide
Slide

Добрич. Регионът на Добруджа е известен по света най-вече със своите красиви плажове в Албена, Кранево, Балчик, Каварна и Шабла, но скоро ще привлича туристи с нова и интересна атракция – Крановски скален лабиринт.

Уникалната забележителност е близо до село Краново, само на 10 км от Кайнарджа  (област Силистра) и на близо 60 км от Добрич, разкри за Bgtourism.bg Николай Панайотов – изпълнителен директор на Българска асоциация за селски и екологичен туризъм и генерален мениджър на Варненска туристическа компания.

Ново за Сезон ‘2021: Албена предлага специализирана програма за рехабилитация след COVID-19, разработена е от водещи специалисти

Лабиринтът е бил създаден естествено чрез природата. Скалните форми са се образували от ерозията на водата, през годините.

Дейностите по реализацията на проекта са започнали в началото на годината, а до края на юни се планира да бъде готов 3-километров маршрут на 3 нива. Проектът „Устройване на туристическа пътека Крановска Суха река“ се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и със съдействието на община Кайнарджа и местния бизнес.

Дворецът в Балчик открива сезона на 20 април

„От гледна точка, не само на туристическата атрактивност, добруджанските и лудогорските суходолия могат да бъдат дефинирани като „алпийски и субайлпийски микроландшафти“ на фона на подчертано нисък и като цяло равнинен терен – съобразни природни оазиси сред селскостопанските площи. Новият туристически обект не е маркиран маршрут, а устроена пътека“, споделя Панайотов.

Емблематичният в Златни пясъци хотел Интернационал отваря врати на 21 април

Той посочва, че краткосрочната цел е разкриване на новото туристическо бижу пред туристите и развитие на екологичния и в частност природо – познавателния туризъм, а в бъдеще да бъде създаден и трансграничен проект, който да представлява българо-румънски ландшафтен парк „Суха река – езеро Олтина“.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията