Slide
Slide

Балчик. Дворецът в Балчик, който целогодишно е любимо място за посетители от страната и чужбина, открива своя календар със събития на 20 април, съобщи Жени Михайлова – директор на ДКИ-КЦ „Двореца“.

Жени Михайлова, снимка Руслан Йорданов – Bgtourism.bg

Датата не е избрана случайно, той като на този ден е избухнало Априлското въстание през 1976 г. По този повод в Каменната зала в държавния културен институт ще бъдат подредени над 80 оригинални експонати от Исторически музей – Панагюрище.


Посетителите в Двореца ще видят мъжки и женски носии, знамето и револвера на Райна Княгиня, кремъчна пушка, седефена украса, пищови, ножове, ятагани, снаряжение, въстаническо облекло и др.

Туристите край морето ще имат възможност да вдигнат своя възрожденски дух като се насладят отблизо на безценните експонати, които напускат музея в Панагюрище, за да бъдат подредени в туристическа забележителност с богата културна и духовна история.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията