Slide
Slide

Абу Даби. „Зеленият пропуск“ вече ще бъде необходим на всички туристи и жители на Абу Даби, за да влизат в повечето обществени места от петък, 20 август, съобщи Турпром. Новите правила бяха обявени от Комитета за управление на извънредни ситуации, кризи и бедствия в столицата на ОАЕ.

Без Alhosn App Green Pass няма да може да се влезе в търговски центрове, ресторанти, кафенета, фитнес зали, места за отдих и спорт, здравни клубове, курорти, музеи, културни центрове и тематични паркове. Списъкът се допълва от университети, институти, държавни и частни училища и детски ясли в емирството.

С воден салют посрещнаха първия полет на GullivAir от София до Бургас (снимки)

Преди заминаването чуждестранните туристи трябва да се регистрират в заявлението на Федералната агенция за идентичност и гражданство (ICA), да попълнят формуляра и да изтеглят международно свидетелство за ваксинация. След това пътниците ще получат SMS с връзка към приложението Alhosn. При пристигане в Абу Даби те ще получат унифициран идентификационен номер (UID) за регистрация в приложението Alhosn. След това туристите ще получат еднократна парола (OTP), за да завършат процеса на регистрация и да получат „зелен пропуск“.

Комитетът одобри и увеличение на капацитета на търговски центрове, развлекателни центрове, културни центрове, музеи и кина в Абу Даби с до 80%. Капацитетът на ресторантите и кафенетата също се е увеличил до 80%, което позволява до 10 души да седнат на една маса, при условие че се носят маски по време на хранене.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията