Slide
Slide

Банско. Забранява се влизането и излизането в зимния курортен град Банско, заяви началникът на националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски. От този час се въвеждат следните мерки в Банско – забранява се влизането и излизането от града. До 20 ч. на 18 март всички от Банско могат да се приберат в града. Банско е около 10-хиляден град.

Проф. Мутафчийски посочи, че трима от новите случаи са от Банско, като в щаба се е затвърдило мнението, че в такива ски курорти се превръщат в застрашено място за разпространение на коронавируса, затова вчера е преустановен сезонът. В Банско се наблюдава тенденция за увеличаване на случаите, съобщи БНТ. Там се предлагат по-крути мерки. В България от днес носителите на коронавирус са над 80 души.

На територията на Банско има към 200 чуждестранни туристи, които в рамките на 24 часа имат възможност да напуснат града, заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева. Днес са напуснали две групи британци с чартъри, вчера са напуснали израелски туристи. С министерството на транспорта ще бъде направено контролирано извозване до летището на останалите. Мерките са за срок от две седмици, добави Томислав Дончев.

В града ще могат да влизат доставчици на стоки от първа необходимост, електротехници, ВиК служители, медицински лица, пожарникари и т.н.

Вътрешният министър Младен Маринов призова новите мерки в Банско да се спазват. На контролните пунктове ще бъдат служители на МВР от други части от страната, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов. При нужда при спешни случаи ще се изпращат медицински лица в града също от други части от страната.

#ОстанетеСиВкъщи

Сайтът bgtourism.bg с инициатива в подкрепа на туристическия бранш

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията