Slide
Slide

Забавлението се намира в непосредствена близост до Белица и само на 30 км от зимния ни ски курорт Банско

Банско. В навечерието сме на откриването на зимния туристически сезон в Банско. Само на 30 км от планинското градче и на близо 85 км от Благоевград се намира RILA Fun Park – планинска увеселителна атракция, която работи целогодишно. Вече сме писали за нея и много туристи от страната и чужбина продължават да я преоткриват. Тя е дълга 1 километър и представлява разходка с количка по тръбни релси в красива местност.

Това е едно от интересните туристически забавления у нас, което започна да посреща любители на високия адреналин през недалечната 2019 г. Наскоро група с 25 индийци е посетила атракцията, за да си подари екстремно спускане с влакчето и всички са останали очаровани от забавлението. Българи от цялата страна са сред основните посетители, като домакините посочват, че много израелци, германци, британци и гърци също са я преоткрили. Тази година 90-годишен българин се насладил на спускането с екстремното влакче.

Туристи от България, Гърция и Северна Македония пощуряха по наш увеселителен парк в планината

Снимки Rila Fun Park

Туристите правят своята разходка с двуместна количка по изградено трасе. Количките са подобни на шейни и се спускат по тръбни релси. Скоростта е регулирана и пречи на водача да премине над 40 км/ч. Снабдени са и със спирачна система.

„Двойно повече интерес отчитаме относно посетителите, които сме имали миналата година. В условията на пандемия хората имат необходимост да бъдат сред природата, за да си подобрят имунната си система, както и да разтоварват. Децата се забравляват, тъй като при нас има много други атракции. Изградили сме къщички на хобит, а сега правим и още една. Разполагаме и с бар, където посетителите могат не само да се насладят на топли напитки, но и на вкусен обяд“, споделиха за Bgtourism.bg от RILA Fun Park.

Хобитски къщички в Rila Fun Park

Работното време на парка през зимата е от 10.00 до 17.00 ч. Цената на едно спускане за деца от 3 до 12 г. е 10 лв., а за деца над 12 г. и възрастни – 15 лв. За групи билетите са съответно по 8 и 12 лева. Паркът се намира в местността „Дедово“ край Белица. Припомняме Ви, че съоръжението бе доставено от Германия.

Сподели публикацията