© Мария Съботинова, Капитал
Slide
Slide

София. Истински пътнически кошмар между летищата в София и Варна. Отменен полет три пъти за 24 часа между двата града стана причина пасажерите да останат блокирани за часове на летището в София. Сигналът за случилото се беше подаден от зрители на БНТ.

36 часа – толкова време беше необходимо на група варненци, за да стигнат от София до Варна. Заедно с почти 200 други пътници, те останаха блокирани на столичното летище денонощие и половина.

Дългото пътуване започнало в сряда, в 6 часа сутринта на Летище София.

Д-р Станислав Стефанов: Аз съм лекар и трябваше да преглеждам деца, оставете моите емоции, но си представете родители, които са се записали, чакат и трябваше да си променят плановете.

Борис: Вчера на летището в София ни казаха, че ще ни извозват с автобус. И то, пет минути преди самолетът да излети. Някои ги извозиха, но аз им отказах, защото четвърти ден пътувам и нямах сили да прекарам седнал още 7 часа.

Хората са възмутени не толкова от чакането, колкото от условията и отношението на летищните власти и авиопревозвача.

Магдалена Вълкова: След като минахме чекинг, влязохме във залата за излитащи, където не разполагаме нито с тоалетна, нито с вода, бяхме държани в продължение на 4 часа без никаква информация ще се осъществи ли полета и кога.

На хората, които останаха на летището, е била дадена възможност да презаверят билетите си за вечерния полет до Варна, тъй като дневният бил пълен. Вечерта обаче полетът отново бил отменен.

Вчера и днес на Летище Варна са отменени 3 полета на „България Ер“ заради лошото време. Националният авиопревозвач единствен изпълнява полети между София и Варна рано сутрин и късно вечер, когато мъглата е особено гъста.

Повечето от блокираните на Летище София потърсили възможност за друг начин на пътуване, а част от тях пристигнаха с редовния полет днес в 15.45 часа. Всички са категорични, че ще си търсят правата на потребители, сезирали са Европейската комисия по въздухоплаване и подават документи за обезщетение.

Според прогнозите, по Черноморието времето ще бъде облачно и с мъгли в сутрешните и вечерните часове и през следващите дни. Летищните власти съветват всички, на които им предстои да летят по вътрешни линии, да следят обстановката и да поддържат връзка с летищата.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията