Нов туристически маршрут ще представя Бургас като интересна дестинация
Нов туристически маршрут ще представя Бургас като интересна дестинация
Slide
Slide
Slide
Slide

Бургас. Туристически комплекс „Акве Калиде“, Ченгене скеле, остров „Света Анастасия“ , храм „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъдат включени в нов туристически маршрут, който ще представя Бургас като интересна дестинация за посещения. Обектите предстоят да бъдат доразвити по проект „Силата на водата“, който ще се реализира по оперативна програма „Региони в растеж“, съобщи пред БНР Радовеста Стюарт, ръководител на дирекция „Туризъм“ в Община Бургас:

„Маршрутът ще бъде презентиран на специализирани изложения и форуми, за да бъдат привлечени повече туристи. Също така се надяваме да бъдем приети в една световна мрежа на водни музеи под егидата на ЮНЕСКО. Тук думата „музеи“ е символична, тъй като в него са включени градове като Венеция например, като една цялостна популярна дестинация. Надяваме се, че Бургас със създаването на маршрута ще успее да влезе в тази популярна световна мрежа.“

По проекта „Силата на водата“ през тази година се предвижда да бъдат изградени музей и реплика на римска баня в туристически комплекс „Акве Калиде“. Вече е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител, като срокът за реализацията на обекта е 14 месеца, а стойността на проекта е близо 3 млн лева.

Предвижда се и създаването на етнографски комплекс на Ченгене скеле, разширяване на пристана на остров „Света Анастасия“ , ще бъде възстановена и фасадата на храм „Св. св. Кирил и Методий“.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията