Солун, Гърция

Атина. Премахването на PLF за пътници на международни полети влиза в сила от днес, 15 март, като се очаква мерките срещу коронавирус да бъдат допълнително облекчени. Премахването става по препоръка на Експертната комисия на Министерството на здравеопазването, съобщава Български новини.

Съгласно вече издадената разпоредба относно мерките за предотвратяване разпространението на коронавируса, всички пътници, пристигащи в Гърция от която и да е дестинация в чужбина, не е необходимо да попълват електронния формуляр PLF преди пристигане в Гърция.

Greekend: Гърция с нова рекламна кампания, кани туристите да завършат седмицата си като гърци (видео)

Премахването на PLF опростява процеса на влизане за пътуващите, като измества акцента върху контрола на сертификатите за ваксинация. Освен това приемането на нови здравни протоколи за туристическите компании извежда Гърция пред конкуренцията.

Александра Аграфиоти, Vasiliadis Travel: В Гърция ще открием летния туристически сезон на 1 април

„За поредна година сме готови да посрещнем нашите посетители безопасно“, каза министърът на туризма Василис Кикилиас.

В съобщение на Министерството на туризма се подчертава, че се увеличава и запълване на капацитета на туристическите автобуси от 85% на 100%, като останалите защитни мерки – естествена вентилация, използване на маски остават такива, каквито са.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA