Курорт в България временно затвори заради коронавируса, в Албена взеха сериозни мерки за запазване на здравето на служителите и гостите си
Курорт в България временно затвори заради коронавируса, в Албена взеха сериозни мерки за запазване на здравето на служителите и гостите си
Slide
Slide
Slide
Slide

Албена. Ваканционно селище “Албена” е затворено, съобщиха читатели на bgtourism.bg. Те споделиха, че охраната на КПП-то на курорта не допуска външни лица, тъй като нито един от обектите не работи, а на входа има поставени конуси.

Ръководството на комплекса изцяло подкрепя мерките на правителството, на Националния оперативен щаб и на здравния министър Кирил Ананиев срещу разпространението на коронавируса в България, научи bgtourism.bg. С цел запазването на здравето на всички служители на компанията, на доставчиците, на партньорите и гостите на “Албена” временно са затворени всички хотели, а служителите на компанията са освободени от работните си места. Засега мерките са до 29 март.

Първа положителна проба за COVID-19 във Варна

Подобен ход в България предприеха и други хотели по Черноморието, които решиха изцяло да затворят врати, след като туристите не могат да ползват ресторантите и СПА центровете, а от друга страна значително да намалят рисковете от разпространение на коронавируса. На всички места се преценява индивидуално как работодателят да даде почивка на служителите си – с платен отпуск, компенсация, неплатен отпуск, да доработват през сезона почивните дни или др. 43 са вече случаите с COVID-19 в България към този час, като последният носител на вируса е 47-годишен мъж от Варна, който е пътувал до Бергамо в началото на месеца.

СПА индустрията у нас е единна и отговорна, излезе с призив всички стриктно да спазват заповедта на здравния министър

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията