Министърът на туризма с извънредно изявление към бранша във фейсбук профила си
Министърът на туризма с извънредно изявление към бранша във фейсбук профила си
Slide
Slide
Slide
Slide

София. “Извънредното положение изисква извънредни мерки, туризмът е в тежка ситуация, нека сме единни – бизнес ще има, когато има туристи”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в извънредно изявление, използвайки профила си във фейсбук.

Министърът на туризма с извънредно изявление към бранша във фейсбук профила си

“Благодаря на всички в туризма, които са на поста си и се грижат за туристите в тази безпрецедентна световна криза с COVID-19. Нашият отрасъл е безспорно сред най-силно засегнатите от ситуацията, така е по света и в България. Всички съзнаваме това и подготвяме мерки за работещите в сектора.

Колеги и приятели, точно Вие като доказани професионалисти знаете, че туризмът е изключително уязвим и всяко непремерено действие може да има отражение за години напред. Знаем, че е много трудно за работещите в сектора, но става дума за извънредно положение, което предполага и изисква извънредни мерки. Колкото по-рано се вземат, толкова по-ефективни ще са те.

Дори да се наложи допълнително затягане на мерките, моля за търпение и отговорност. Туризмът, макар и с очаквани сериозни щети, ще се възстанови, когато се възстановят пътуванията и животът влезе в нормалния си ритъм.

Вярвам, че днес повече от всякога не трябва да се делим на администрация и частен бизнес, не трябва да се противопоставят хотелиери на туроператори или туристически на транспортен и друг бизнес.

Всички сме в тази криза и можем да я преодолеем, само ако всеки е готов да промени начина си на живот, да помогне на друг в беда. Днес първо трябва да се ограничи заразата, да се спасят човешки животи. Такъв е дневният ред и трябва да го следваме без паника. Направим ли го за страната си, за Европа и за света – ще има туристи. И туризъм!”, заяви Николина Анкелкова.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията