Slide
Slide

Манчестър. Трафордският съвет в Манчестър потвърди плановете за проекта „Therme Manchester“, според които мащабният комплекс, струващ 250 милиона паунда, трябва да бъде построен в Манчестър до 2023-та година. Той ще съдържа множество водни пързалки, басейни, зони за спа процедури и дори водни барове. Комплексът, заемащ 28 акра (с размера на 19 футболни игрища!), е наречен „първият комплекс за релакс и добро физическо състояние“ в страната, но всъщност представлява много повече от място за отдих и наслада, съобщава „Сън“. Вътре в семейната зона ще се помещават плувни басейни, басейн с изкуствени вълни, водни пързалки, както и ще се провеждат тренировки по воден фитнес.

Гостите също така ще имат възможността да си почиват в зоната за релакс с палмови дървета или в специалната „релакс градина“ във формата на роза, обхващаща 2 акра и съдържаща разнообразни видове растения и водни съоръжения. Възрастните ще могат да се усамотят в зоната, забранена за деца, която ще им предложи достъп до водни лагуни, минерални басейни, водни барове, парна стая и сауни. Запалените по фитнеса гости ще могат да се възползват от тренировките по йога и пилатес. А за тези, които обичат да си похапват, също е помислено – ресторантите и кафенетата са част от планировката.

Целта на новия комплекс е да съчетае ведно „традицията на древноримските бани и тропическия рай на закрито“. Триетажната сграда ще замени настоящата „Eventcity“ в Манчестър, а според плановете вратите й ще бъдат отворени за посетители през 2023-та година. Очаква се „Therme Manchester” да привлича около два милиона гости годишно, като все още не е определен размерът на входните такси и това дали ще се плаща за достъп до цялата атракция, или до отделна зона. Възможно е във Великобритания скоро да бъде построен и воден парк за 75 милиона паунда, вдъхновен от филмите за Индиана Джоунс. В Германия вече съществува воден парк на име „Tropical Islands” („Тропически Острови“), който е отворен целогодишно и предлага басейни с топла вода.

Гергана Желева

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията