Slide
Slide

Наши сънародници сигнализират, че са блокирани по европейските граници

Русе. Румъния затвори пет от граничните си пунктове към България – това са малките пунктове от Оряхово до Кардам. Остават двата големи – мостовете при Видин и Русе. Капацитетът им не е неограничен. Те ще успяват да пропускат по не повече от 1000-1200 превозни средства на денонощие.

В събота Румъния обяви, че заради коронавируса затваря част от граничните си пунктове към България. Северната ни съседка обяви и извънредно положение в събота вечерта, съобщи Нова тв.

На ГКПП Дунав мост в Русе в момента обстановката е спокойна. Работят три трасета за тежкотоварни автомобили и четири за леки автомобили и автобуси. От началото на следващата седмица ще бъдат монтирани термокамери на всички трасета. На място работи и екип  на РЗИ, който да пренасочва пътуващи с признаци на заразата.

На Гюргево има задържан автобус с туристи, които ще останат под карантина в хотел. В Русе все още не е ясно дали хотелите ще предприемат подобни мерки.

Наши сънародници на път за България сигнализират за NOVA, че са блокирани на границите по маршрута им – десетки шофьори на тирове чакат на словенската граница, българи чакат и на сърбо-харвътаската – посолството ни в Белград ще им окаже съдействие.

Колоната от товарни автомобили на „Капитан Андреево” е около 15 км и достига до Свиленград. С лекия трафик проблеми на този етап няма. На място има полицейски екип, който следи пътната обстановка. Леки коли почти не се движат с леки изключения на пътуващи, които отиват да пазаруват в Одрин.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията