Slide
Slide

София. Завърши 37-то издание на международното изложение „Ваканция и СПА Експо“ – най-голямото и масово туристическо събитие у нас. Тази година се включиха 360 участници. Дебютираха над 40 туроператори и фирми от туристическия бранш. За първи път участваха представители на бизнеса от Босна и Херцеговина, Кения и Франция. Официални партньори на събитието бяха Националния борд по туризъм, Български съюз по балнеология и спа туризъм и Община Бурса, Турция.

Министърът на туризма откри изложението. Снимки Руслан Йорданов, bgtourism.bg

Огромните зали в Интер Експо Център в софия, в които бяха подредени щандовете на участниците, посрещнаха десетки хиляди посетители.

Щандът на Северна Македония

По време на форума се състоя и седмата годишна среща на Националния борд по туризъм, а участниците представиха своите възможности не само на щандовете, но и чрез презентации в отделините зали на Интер Експо Център.

Седма годишна среща на Националния борд по туризъм

Държави, общини, курорти, хотели, туристически компании търсят все по-атрактивни и интересни методи за привличане на гости. Община Варна приятно сюрпризира посетителите на изложението и туристическия бранш, като представи на своя щанд копие на златното съкровище от Варненския халколитен некропол – най-старото обработено злато в света.

Отличиха СПА общините Велинград и Хисаря за активно и атрактивно популяризиране на дестинациите си

Вицепрезидентът на ХОТРЕК Марк Ван Мюлдерс (Marc Van Muylders) посети варненския щанд и се запозна с туристическия потенциал на района. ХОТРЕК е най-големият туристически европейски алианс, който събира под една шапка представители на 45 национални асоциации на хотели, ресторанти и други заведения от 33 страни.  

Илюзионистът на годината за 2019 година и носител на „Мемориалната купа на Мистър Сенко“, гениалният и невероятен магьосник Зайн, покорил световните сцени на Европа, Азия и Далечният изток, започва второто си национално турне под надслова „Остани в България – Промени България“. С магията на ЗАЙН на щанда на Завъка край Равадиново се срещнаха посетителите на изложението „Ваканция и Спа Експо“, като лично се увериха в брилянтно поднесените фокуси, оставили ги без дъх.

На щанда на Замъка красотата на района лично представяше Мис Созопол, а управителят на една от най-посещаваните туристически дестинации в България Янко Кръстев и собственикът Георги Тумпалов лично посрещаха любопитните и ги запознаваха с възможностите на Замъка и новостите за предстоящия сезон.

С уникален басейн с подвижен покрив ще удължават туристическия сезон край Каварна

Винени дестинации се презентираха с традиционните си напитки, Кюстендил заложи на вкусните си сушени череши и сливи, а други привличаха с мезета и млечни продукти от местни производители.

Щандът на Бургас

Сред атракциите на изложението бе роботът Roomy – първият робот в България, който обслужва гостите на хотел. Голям интерес имаше към възможностите за туризъм в зимните ни курорти и най-вече към туристически район Родопи. Щандът на Чепеларе посрещаше гости от цялата страна, като по време на своето участие – навръх 14 февруари, пусна и своя нов сайт за популяризиране на дестинацията си VisitChepelare.bg.

По оригинален начин жителите на красив град в България казаха, че го обичат навръх 14 февруари

Прекрасните момичета от Представителен мажоретен състав „Димитър Мечев”, атрактивните танцьори на СК „Импулс- Велинград 2002” и възпитаници на ПГИТ „Ал. Константинов“, които представиха Велинград в най-голямото туристическо изложение в България – „Ваканция СПА Експо“

Българският съюз по балнеология и спа туризъм отново имаше своята обособена СПА зона, която представи възможностите за СПА туризъм и СПА козметика у нас. Сред морските ни дестинации много срещи и запитвания имаше към една от най-атрактивните дестинации през последната година – ваканционен комплекс „Терма вилидж“ – чудесно място не само за семейна почивка, но и за провеждане на спортни и конгресни събития, атрактивно място за сватбени тържества и обучения. 

Министърът на туризма Николина Ангелкова посети щанда на „Терма вилидж“ и пожела още повече гости на ваканционния комплекс в Кранево.
Изпълнителният директор на „Терма вилидж“ Максим Секов и Радослава Иванова лично посрещаха посетителите на своя щанд

Сърбия вдигна градуса на настроението с местен фолклорен ансамбъл.

Община Струмица привличаше със своя богат културен календар с фестивали

Интересната тема „Независим хотел или Световен бранд“, организирана от Hotel Experts, по време на „Ваканция и СПА Експо 2020“ привлече вниманието на много специалисти в туристическия бранш, които напълниха зала „Руен“.

Специален гост на дискусията бе Георг Шлегел – управляващ директор Choice Hotels Германия и Централа Европа. Той има 27 години опит за някои от най-големите международни брандове, 1992 – 2002 Accor, 2002 – 2008 Development Director Intercontinental Hotels Group, 2008 – 2013 Senior Development Director Starwood Hotels & Resorts Worldwide и от 2013 Managing Director Choice Hotels Germany & Central Europe.

Много изненади, награди и страхотни дискусии имаше на оригиналния и със свежа визия щанд на URBO, където експерти бяха полезни на туристическия бранш със своя опит и коментарите си по актуални теми!

Снимки Руслан Йорданов

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията