София. Министерство на туризма избра Бегликташ за основен акцент на изложението „Ваканция и СПА Експо“, което се проведе от 13 до 15 февруари в София. Впечатляващото пано представя тракийското светилище по атрактивен начин и предизвиква безспорен интерес сред посетителите на изложението от цял свят.

С уникален басейн с подвижен покрив ще удължават туристическия сезон край Каварна

Изборът на Министерството на туризма да заложи на Бегликташ като лице на българските туристически дестинации не е случаен. Уникалната структура и мистерията, която витае около светилището, наричано „Българският Стоунхендж”, го правят един от най-предпочитаните обекти в туристическите маршрути. Интересът към древното тракийско светилище непрестанно расте, след като Община Приморско полага особени грижи да го популяризира не само като историческа и географска забележителност, но и като място за стойностни културни събития. След огромния успех на спектакъла на бургаската опера сред естествения декор на Бегликташ през миналото лято Общината ще продължи да развива възможностите за съчетание на история, мистика и изкуство.

Отличиха СПА общините Велинград и Хисаря за активно и атрактивно популяризиране на дестинациите си

През август 2020 година ще бъде осъществен проектът БЕГЛИКТАШ OPERA OPEN, включващ спектаклите „Норма” от Винченцо Белини и „Набуко” и „Трубадур” от Джузепе Верди. В тази насока ще бъде отделено специално внимание и на инфраструктурата. Очакванията са през лято`2020 посещаемостта на светилището да се увеличи значително.

Обзор на „Ваканция и СПА Експо 2020“: Варна показа копие на златно съкровище на щанда си, Замъкът в Равадиново привличаше гости с Мис Созопол и фокусник (снимки)

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията