Slide
Slide

Бургас. За XVIII пореден път в Бургас се организира туристическото изложение „Вашата ваканция“, която тази година се съчетава с красотата на традиционната борса  „Флора – Бургас“. Туристически фирми от цялата страна, общини с приоритет в развитието на туризма, браншови организации и туристически обекти представиха своята визия за посрещане на туристическия сезон, белязан от проблемите, предизвикани от пандемията и небивалия срив на туризма в глобален мащаб.

„Ние сме Созопол“ презентира богатствата на красивия ни черноморски град (видео)

Емоционален тон за успешен сезон даде безспорният лидер на туристическия пазар българският замък „Влюбен във вятъра“, намираща се в Равадиново. Родната атракция на Георги Тумпалов откри туристическата борса с невиждан до момента магичен спектакъл на Великия Магьосник на Замъка – Зайн, който буквално зашемети гости и официални лица с изключително 3-минутно изпълнение.

В Замъка ще има музей на античните карти, туристическата забележителност кани децата да се включат в конкурс

На импровизирания щанд на Замъка, разположен на площ от над 100 квадратни метра, пренасяше гостите на изложението в приказния свят на кралете и принцесите, умело пресъздадени от гигантските метални фигури на приказните рицари, а ролята на принцесите се изпълняваше от две истински красавици „Мис Созопол“ и „Мисис България“.

Замъкът официално анонсира и откриването на два нови музея: Музей на античните карти и Музей на порцелана.

„Няма лоши правила – има слаби играчи“,

заяви управителят на замъка Янко Кръстев.

„Ние имаме мисия – да даваме надежда, кураж на хората и храна за душата. Нито за ден не сме престанали да работим, за да направим Замъкът по-привлекателен и по-атрактивен. Надали има друга организация в България, а и по света, които в такива трудни за всички времена да мислят да събират колекция и да откриват нов музей?

А ние откриваме сега два музея!

Отделно представяме България през тази година и то вече не онлайн, а на живо на Конгреса на Световния Туристически Алианс в Пекин, наш експонат е единственият от България дар в Световния музей на туризма, участваме в над 30 кино фестивала посветени на туризма в света, където представяме преди всичко красотата на България, организираме над 10 големи културни събития и национални турнета на български изпълнители.

В Замъка в Равадиново откриват Музей на порцелана

В приветствието си към участниците и гостите на изложението Георги Тумпалов заяви: „Надяваме се да дадем пример не само на фирми и организации от туристическия бранш, а на всички, които работят със сърце и душа за постигане на своите цели и мечти. Господ ще ни прости, че доста често нарушавахме Четвъртата Божия заповед, но всичко ние правим за доброто на България“.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията