Паралелно стартира и масовата ваксинация на всички заети в хотелиерския и ресторантьорски сектор в Слънчев бряг

Слънчев бряг. От 1 юни 2021 г. в Слънчев бряг започват да действат режимите и условията, които са необходими за безпроблемното протичане на летен туристически сезон 2021. Контролен режим на достъп, който се супервизира чрез девет броя КПП-та, както и от мобилни патрули. Паркирането в синя зона в комплекса също ще се заплаща след 1 юни 2021 г. на цена от 2 лв. на час. Тази година паркоместата в синя зона са увеличени на 1 100, със 100 нови места.

Дейностите по обновяване на инфраструктурата, които се извършват и в момента, включват частична подмяна на настилката на Централна алея, както и във вътрешността на комплекса, нови тротоари и подновяване на асфалтова настилка на улици. В това число и разширяването на улицата и изграждане на нов тротоар между хотел iHotel и хотел Platinum. Както всяка година продължават дейностите по поддръжка и озеленяване на градинки и зелени площи, дезинфекция и пръскане срещу комари и насекоми.

145 израелски туристи пристигнаха с първия чартър за сезон на летище Бургас

„Въпреки кризата в сектора, „Слънчев бряг“ АД се старае да обезпечи по най-добрия възможен начин успешното провеждане на летен туристически сезон 2021 г. в най-големия курортен комплекс в България“, коментира Златко Димитров, изпълнителен директор на дружеството.

RIU открива летния си сезон в България, на 20 май отварят любими хотели за българските туристи

Паралелно с дейностите по рехабилитация на инфраструктурата и организация на контролния режим, „Слънчев бряг“ АД съдейства и по осъществяване на логистиката по масовата ваксинация на заетите в хотелиерство и ресторантьорство. Дружеството бе домакин на среща между ръководството на РЗИ Бургас в лицето на д-р Георги Паздеров и членове на Съюз на собствениците „Слънчев бряг“. От нея стана ясно, че е осигурен зелен коридор за ваксинации в Слънчев бряг във viva clinic всеки ден от 8:00 ч. без събота и неделя.

Всички одобрени ваксини са налични и всеки желаещ има свободен избор на вид ваксина. „До момента не сме регистрирали нито една алергична реакция след поставени няколко хиляди дози ваксини“, коментира д-р Станко Чобанов, директор на viva clinic и добави, че голяма част от местно население вече е ваксинирано срещу COVID-19. Осигурена е възможност за мобилни екипи за ваксинация, които да посещават хотели и други обекти при заявка в РЗИ Бургас, както и възможност за ваксинация на чужденци, наети в туристическия бранш, само срещу представяне на документ за самоличност.

Откриха туристическа борса „Вашата ваканция“ в Бургас, ще се залага на вътрешен туризъм (снимки)

„Над 80 хотела в Слънчев бряг до момента са заявили желание и изготвили списъци на персонал за ваксинация. Вече има и няколко хотели, членове на Сдружението, които са ваксинирани на 100%, както мениджърски екип, така и заетите служители на всички нива“, обобщава Теодор Пастармаджиев, член на УС на Съюз на собствениците „Слънчев бряг“.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията

Семеен хотел и вили в алпийски стил в Паничище | 103 Alpine Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA