Давид СУКНАРОВ
Кореспондент в Бургас

Бургас. Откриха официално туристическото изложение „Вашата ваканция“в Бургас. Осемнадесетото издание е с акцент на вътрешния туризъм. Над 20 български града и курорти презентираха различни и интересни възможности за туризъм и отдих. Медиен партньор на изложението е Национална информационна агенция Bgtourism.bg. 

„Сезонът се очертава наистина доста труден, но се надяваме с тази инициатива, която днес откриваме в Бургас и популяризираме, да успеем на международно ниво да привлечем повече туристи. Ще имаме гости от няколко националности, които са потвърдили към момента участие, това са руски, румънски и турски пазар. Това са твърде важни за нашия регион пазари, които тепърва предстои да бъдат отворени в края на месеца. Доста тежък ще бъде сезона за основните ни пазари като Германия“, обясни Павлина Русева, член на УС на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти.

Замъкът пренесе гостите на изложението „Вашата ваканция“ в приказния свят на туристическата забележителност

Туристическото изложение е първото за Бургас след избухването на пандемията от COVID-19. На него се залага най-вече на вътрешния туризъм,който миналата лято, според бранша, е успял да спаси сезона.

Балтова: Ще подкрепим всички инициативи и добри практики, водещи до високо качество на туристическия продукт

„Очакваме много българи, които да напълнят Созопол. Може би ще имаме още румънци и гърци, но определено българите са най-добрите туристи. Те са културни, консумират както трябва, за мен лично българинът е най-добрият туристи. Особено Созопол софиянците си го обичат много и идват“, каза Йордан Петков,  дирекция Туризъм към Община Созопол.

„Ние сме Созопол“ презентира богатствата на красивия ни черноморски град (видео)

Официално сезонът в Слънчев бряг ще се открие на 1 юни,стана ясно по време на изложението. Към момента курортът подготвя своята инфраструктура и екипите, които ще следят за сигурността на туристите.

В Замъка в Равадиново откриват Музей на порцелана

„Към момента освен деветте КПП-та, които изпълняват контролен режим на достъп, обмисляме мобилни патрули, които да следят за реда по улиците на Слънчев бряг. Имаме и непрестанна комуникация с МВР за командированите чужди полицаи, които ще обслужват своите туристи“, поясни изпълнителният директор на Слънчев бряг АД Златко Димитров.

Друг акцент в тазгодишното изложение е работните места в туризма. Със свои щандове в борсата участват СУ„Иван Вазов“ Бургас, където се обучават рехабилитатори и Колеж по туризъм –Бургас. Ученици и родители могат да се срещнат с представители на учебните заведения и да се запознаят със специалностите в областта на туризма, които се изучават в тях.По време на борсата,участниците ще посетят туристически обекти в Бургаска област и ще се запознаят с новостите в предлагането за летния сезон.  Снимки Давид СУКНАРОВ

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Спа Хотел Спартак, Сандански Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA