Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Балчик. Гостите на Архитектурно-парков комплекс “Двореца” вече могат да се разходят с помощта на аудио гид “Разкажи ми”, който представлява интегриране на уеб базираното приложение Mi Guide в дейността на ДКИ “Двореца” по популяризиране на движимото културно наследство.

За реализирането на “Разкажи ми” културният център кандидатства и спечели в сесия на Министерство на културата за финансиране на проекти.

От 15 октомври паркирането в курорта „Албена“ ще бъде безплатно, през зимата ще работи хотел „Фламинго гранд“

Основните идеи, заложени в създаването на приложението са да се улесни ориентацията на посетителите, популяризира и подобри представянето на движимите културни ценности, да се спомогне иновативното представяне на комплекса и повиши интереса като важна историческа и туристическа атракция за развитие на културно-познавателния туризъм, да се мотивират посетителите, използващи технологии и т.н. Посетителите ще могат да получат пълна информация за всички обекти на територията на тази уникална туристическа атракция само с няколко лесни стъпки, чрез активиране на специален код за достъп на собствен телефон. Това е възможно на няколко езика освен български – английски, румънски и руски. Изградена е специално за целта, отделна безжична мрежа и всички обекти са обозначени с номера за лесно намиране с дигиталния екскурзовод.

„Терма вилидж“ организира звездни вечери с Андреа Баника, Васил Найденов, Тутурутка и Анелия, обяви офертите си за Коледа и Нова година

Основна цел на проекта е да се популяризират движимите културни ценности в групов архитектурно-строителен паметник на културата, градинското и парково изкуство от национално значение. Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията