Slide
Slide

София. Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение „Бъдеще за туризма“ (СТТА ОБТ) изпрати днес протестно писмо до служебния кабинет и министъра на туризма Стела Балтова. В него представителите на бранша настояват за незабавна отмяна на заповедта на директора на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев, в частта, която забранява организираните туристически пътувания от 14 октомври.

Въвеждане на временни противоепидемични мерки на територията на София-град, считано от 14.10.2021 г.

От Сдружението считат, че забраната е доказателство за безсилието на правителството на Стефан Янев за справяне с пандемията. Заложник на това безсилие е туристическият сектор, казват от организацията. „Абсурдно е всеки български гражданин да има достъп до всички одобрени ваксини и в същото време да се затварят бизнеси, заради незадоволителната ваксинационна кампания. Разбираме, че отказът от въвеждането на задължителни зелени сертификати за достъп до различни публични, социални и развлекателни услуги – каквато е практиката в цяла Европа, е предизборен ход, но управляващите трябва да знаят, че преди политиката е икономиката, за да съществува държавата“, изтъква Павлина Илиева, председател на СТТА ОБТ.

Нови мерки в София-област

От Сдружението настояват правителството да въведе един работещ модел или да копира европейската практика. За последната година и 7 месеца, бяхме отворени само 5 месеца. Бизнесът не може да съществува, да издържа служители и да плаща данъци със спорадично отваряне и затваряне. Затова считаме, че зелените сертификати са единственото работещо решение в настоящия момент, посочват от организацията.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията