Хари Теохарис - министър на туризма в Гърция
Slide
Slide

Атина. Министерството на туризма отчита успешен сезон, въпреки увеличаването на заразените, които в някои дни достигат до 2 000 души, съобщи БНР.

В интервю за гръцка медия министърът на туризма Хари Теохарис потвърди, че непрекъснато се увеличава броят на българските туристи през сухопътните граници. Хотелиерите в Северна Гърция също потвърждават, че основните им клиенти са българи и румънци. Имаме резервации до края на месец септември за туристи от балканските страни, отчитат агенциите.

Хари Теохарис пред Bgtourism.bg: Фокусираме се върху безопасността и здравето на хората! Достъпът на Гърция до ресурсите на Фонда за възстановяване е значителен успех

В анкети на гръцките медии туристите са доволни от строгостта при спазване на мерките срещу коронавируса. Всички работещи в туризма задължително се тестват по два пъти на седмица и резултатите се следят строго от здравното министерство.

Министър Теохарис съобщава, че на островите заетостта от туристи вече е над 65% в сравнение с 2019 година.

Посочи за пример голяма хотелска верига на остров Кос с 1000 стаи, където са заети всички.

В Гърция очакват изявление на министъра на здравеопазването за новите противоепидемични мерки, които ще бъдат въведени заради разпространението на Делта варианта на коронавируса. Вече е известно, че закритите части на заведенията ще бъдат достъпни само за имунизирани клиенти.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията