Банско. Над 15 български изпълнители и групи ще излязат на сцената на Джаз фестивала в Банско този август (7-14.08), за да представят своите най-нови музикални проекти. Подчертаното българско присъствие е част от инициативата на Община Банско за подкрепа на българските изпълнители след тежката пандемична година.

„Изминалата година беше тежка за всички, но особено сериозно беше усетена от музикантите и хората на изкуството. Именно заради това, през тази година обръщаме специално внимание в програмата си на българските изпълнители. В осемте фестивални дни ще участват над 15 български групи и изпълнители, като всички имат нови проекти, албуми или аранжименти.

Убедени сме, че тази толкова чакана среща между музиканти и фенове ще се превърне в незабравим празник за всички“, това коментира кметът на Община Банско –Иван Кадев. В рамките на осемте фестивални дни, участие в събитието ще вземат едни от най-емблематичните за България джаз, фънк и блус музиканти -Камелия Тодорова, Милица Гладнишка и Рут Колева, Веселин Койчев, Васил Спасов, Вики Алмазиду, Вили Стоянов Бенд с участието на Стефка Оникян, Ангел Заберски, Васил Петров, Теодоси Спасов, Хилда Казасян и ощемного други.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA