Slide
Slide

Златни пясъци. Два от големите ни морски курорти – Слънчев бряг и Златни пясъци, посрещнаха първите ученици от Националната програма „Отново заедно“, която дава възможност на децата безплатно да почиват в страната ни.

Инициативата на служебното правителство има не само социален ефект и позволява учениците да имат пълноценна и полезна почивка, но и има сериозен икономически принос на всички по веригата в туризма – туроператори, хотелиери, екскурзоводи, туристически обекти, транспортни компании и др. доставчици, свързани с оформянето на туристическия продукт. Програмата е разработена от Министерството на образованието и науката (МОН) и се реализира съвместно с министерствата на финансите и на туризма. В края на май тя бе представена от служебните министри Николай Денков, Стела Балтова и Асен Василев, а първите ученици, съпровождани от ръководители, тръгнаха на безплатна ваканция в началото на юли.

30 000 ученици и учители ще летуват безплатно на морето това лято

От Министерството на образованието и науката споделиха за Bgtourism.bg, че до момента са одобрени 321 оферти на училища. Това позволява 8 286 ученици да отидат на безплатна ваканция по програмата „Отново заедно“. Децата ще бъдат съпроводени от 880 ръководители.

Одобрените проекти до момента са на стойност 4 584 500 лева от общо 15 милиона бюджет.

В момента възпитаниците на Второ ОУ „Иван Вазов“ в община Вълчедръм (Монтана) са на почивка до 17 юли в курорта „Златни пясъци“, а ученици от ОУ „Христо Смирненски“ (Пазарджик) са на лятна ваканция до събота в курортен комплекс „Слънчев бряг“.

С дуална форма на обучение подготвят кадри за здравния туризъм, началото бе поставено в Кюстендил

„Пристигнахме в Златни пясъци вчера. Имахме възможност да посетим „Исторически парк“ в село Неофит Рилски. Много им хареса на децата. В туристическата забележителност учениците направиха впечатляваща разходка в различните епохи на историята ни. Едно посещение ни даде възможност да направим преговор на голяма част от учебника по История за 5 клас. Това позволява ваканцията да бъде чудесно съчетание на приятното с полезното. Днес сме в Ботаническата градина в Балчик, където се наслаждаваме на уникалния парк. Очарована съм от хотела, в който сме настанени в Златни пясъци, както и от самата Национална програма „Отново заедно“, защото тя дава възможност на децата да посетят красивите ни туристически обекти и да опознаят родината ни“, заяви за Bgtourism.bg ръководителят на групата от Второ ОУ „Иван Вазов“ (община Вълчедръм, Монтана) Галя Рачкова. Групата е от 11 ученици от 2 до 6 клас. В нея има и дете, което вчера за първи път е видяло морето за първи път в живота си.

„Програмата има смисъл! Много добре са подбрани обектите. Предстои ни да бъдем в Делфинариума и Планетариума във Варна. Убедена съм, че емоциите ще бъдат много позитивни“, добави Рачкова.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията