Slide
Slide

Лос Анджелис. Едно от най-интересните американски произведения на изкуството, изложени на открито, се намира само на три часа път северно от Лос Анджелис. Негов създател е Брус Мунро – наполовина американец, наполовина австралиец – човек на изкуството, който е известен с мащабните си художествени проекти, в чийто център често е светлината. Това не е изключение. За да създаде „Field of Light at Sensorio” („Полето от светлини в Сенсорио“), творецът преобразил изцяло огромен хълм в Пасо Роблес, щата Калифорния. В процеса на работа Мунро използвал повече от 58,000 сфери със стебла, в които поставил светещи оптични влакна с цел да наподобят цветя и да „осветят нежно пейзажа с финия блясък на преливащите цветове, описващи хълмистата околност“. Освен креативна, идеята на автора е и екологична – цялото произведение се захранва от слънчева батерия, която го прави напълно „зелено“.

Арт инсталацията е отворена за ценители на изкуството всяка вечер от четвъртък до събота, а цената на входния билет варира от 30 долара за обикновено посещение до 115 долара за ВИП преживяване. Ексцентричният проект може да бъде разгледан в различни вечерни часове – 19, 20, 20:30 часа, а веднъж влезли, гостите могат да наблюдават шедьовъра колкото искат преди края на работното време.

И все пак, за ентусиастите, които копнеят за истински вълнуващо преживяване, това едва ли би било достатъчно. Затова, със закупен ВИП билет, те могат да се насладят не само на „Полето от светлини“, но и да получат достъп до ВИП терасата, от която се вижда целият величествен хълм. В цената на този билет е включена и пикник вечеря с предястие, основно и десерт по избор на посетителя. Към ястията ВИП гостът може да си поръча коктейл или безалкохолна напитка.

Въпреки че блестящите в тъмното светлини безспорно са черешката на тортата, има още какво да се види преди залез-слънце – жива музика, игри и т.н. Арт инсталацията ще бъде достъпна до 30-ти юни 2020 г., но това не е окончателно, тъй като поради огромния интерес срокът е бил удължаван вече 2 пъти. Затова, ако имате скорошен път към Калифорния, Ви съветваме да не я пропускате!

Източник: T+L, превод Гергана Желева

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

 

Сподели публикацията