Китай награди българин с голяма награда за международен принос в туризма
Китай награди българин с голяма награда за международен принос в туризма

Шанхай. Адвокат Асен Велинов получи годишната награда за принос към интернационализацията на китайския туризъм на Китайската Асоциация на Туристическите Медии (CTJA) по време на годишната конференция на Асоциацията в Донгтай, съобщиха за BGtourism.BG от China – Central Eastern European Council of Commerce. Той е адвокат с дългогодишна практика в сферата на търговското, инвестиционното и развлекателното право, лицензиран в Калифорния, САЩ и базиран в Шанхай. CTJA е платформа обединяваща над 600 водещи китайски медии и инфлуенсъри в областите на туризма и културата – чрез тях информация за различни дестинации, локации, фестивали и културни събития достига до всеки сегмент на китайския пазар, който продължава да расте – в последната година в рамките на Китай са се случили над 5.5 милиарда пътувания с цел туризъм, а изходящите туристи от Китай наброяват повече от 150 милиона.

Адв. Велинов е консултант на няколко проекта на CTJA, основно в областта на интернационалионализирането на китайски локации и създаването на международни фестивали и събития, идентифицирането на интересни елементи от историята и културата на съответните места и „опаковането” им, таке че да се запази уникалната идентичност, но и тя бъде представена по атрактивен начин, включително и на международни посетители. Сред тези проекти са Фестивалът на Морския Живот в Йентай, “Маршрутът на Рок” в Гансу, фестивали в провинциите Хайнан, Хенан, Дзиангсу, Шаанси и др. По отношение на международната работа на CTJA, адв. Велинов консултира и координира няколко проекта, които имат за цел да промотират в Китай локации на четири континента – в Азия, Европа и Северна и Южна Америка – по тази линия Велинов наскоро координира медиен тур в България за представители на CTJA, който идентифицира няколко интересни дестинации и фестивали, които CTJA представи на китайската публика. Фестивалът Сурва в Перник например привлече огромен интерес както поради това, че е уникална комбинация от звук, традиция и цвят, но и заради това че има общи елементи с китайски обичаи, като ритуалите около Китайската Нова Година за началото на пролетта.

По време на благодарствената си реч адв. Велинов говори за причините в качеството си на адвокат да работи с медийни организации- китайски инициативи като Път и Пояс и Инициативата за Сътрудничество с Централна и Източна Европа 17+1 насърчават засилване на търговския, инвестиционен и културен обмен между Китай и държавите включени в тези инициативи, но поради това, че съществуват “бели петна” и двустранни пропуски в информираността за реалните и разумни бизнес възможности, както и неизбежни културни различия, е нужно да се работи за преодоляването на тези пропуски – и точно медиите са в оптимална позиция за тази роля – да са мост между държавни инициативи и реални пазарни възможности за двустранния бизнес. Велинов акцентира върху ролята на туризма и културния обмен като начало и катализатор за опознаване на всеки един пазар и възможностите, които предлага, и на тази база, за успешни сделки и инвестиции.

Адв. Велинов акцентира и върху това, че за успешна международна комуникация на фона на сегашната сложна глобална система и във време, в което всякакъв вид информация е по-достъпна, но и по-лесно манипулируема отвсякога, е важно да се създават реално международни екипи, в които експерти с различен опит, култура и светоглед заедно и равнопоставено да работят за промотирането на инициативи, бизнес възможности и туристически дестинации по начин по който се избягват нежелани недоразумения и резултати. Това предполага както участието на чуждестранни експерти в комуникацията във връзка с китайски инициативи по света, така и на китайски експерти, когато таргета е да бъде привлечено вниманието на китайския турист и потребител към чужди стоки, дестинации и бизнес възможности.

В заключението й благодари на CTJA за възможността да даде принос към интернационализирането на китайския туризъм в този знаков етап от развитието му, и изрази увереност, че общите им бъдещи проекти ще включат дестинации на всички седем континента.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE