Адв. Асен Велинов
Slide
Slide

Шанхай. Адвокат Асен Велинов получи годишната награда за принос към интернационализацията на китайския туризъм на Китайската Асоциация на Туристическите Медии (CTJA) по време на годишната конференция на Асоциацията в Донгтай, съобщиха за BGtourism.BG от China – Central Eastern European Council of Commerce. Той е адвокат с дългогодишна практика в сферата на търговското, инвестиционното и развлекателното право, лицензиран в Калифорния, САЩ и базиран в Шанхай. CTJA е платформа обединяваща над 600 водещи китайски медии и инфлуенсъри в областите на туризма и културата – чрез тях информация за различни дестинации, локации, фестивали и културни събития достига до всеки сегмент на китайския пазар, който продължава да расте – в последната година в рамките на Китай са се случили над 5.5 милиарда пътувания с цел туризъм, а изходящите туристи от Китай наброяват повече от 150 милиона.

Адв. Велинов е консултант на няколко проекта на CTJA, основно в областта на интернационалионализирането на китайски локации и създаването на международни фестивали и събития, идентифицирането на интересни елементи от историята и културата на съответните места и „опаковането” им, таке че да се запази уникалната идентичност, но и тя бъде представена по атрактивен начин, включително и на международни посетители. Сред тези проекти са Фестивалът на Морския Живот в Йентай, “Маршрутът на Рок” в Гансу, фестивали в провинциите Хайнан, Хенан, Дзиангсу, Шаанси и др. По отношение на международната работа на CTJA, адв. Велинов консултира и координира няколко проекта, които имат за цел да промотират в Китай локации на четири континента – в Азия, Европа и Северна и Южна Америка – по тази линия Велинов наскоро координира медиен тур в България за представители на CTJA, който идентифицира няколко интересни дестинации и фестивали, които CTJA представи на китайската публика. Фестивалът Сурва в Перник например привлече огромен интерес както поради това, че е уникална комбинация от звук, традиция и цвят, но и заради това че има общи елементи с китайски обичаи, като ритуалите около Китайската Нова Година за началото на пролетта.

По време на благодарствената си реч адв. Велинов говори за причините в качеството си на адвокат да работи с медийни организации- китайски инициативи като Път и Пояс и Инициативата за Сътрудничество с Централна и Източна Европа 17+1 насърчават засилване на търговския, инвестиционен и културен обмен между Китай и държавите включени в тези инициативи, но поради това, че съществуват “бели петна” и двустранни пропуски в информираността за реалните и разумни бизнес възможности, както и неизбежни културни различия, е нужно да се работи за преодоляването на тези пропуски – и точно медиите са в оптимална позиция за тази роля – да са мост между държавни инициативи и реални пазарни възможности за двустранния бизнес. Велинов акцентира върху ролята на туризма и културния обмен като начало и катализатор за опознаване на всеки един пазар и възможностите, които предлага, и на тази база, за успешни сделки и инвестиции.

Адв. Велинов акцентира и върху това, че за успешна международна комуникация на фона на сегашната сложна глобална система и във време, в което всякакъв вид информация е по-достъпна, но и по-лесно манипулируема отвсякога, е важно да се създават реално международни екипи, в които експерти с различен опит, култура и светоглед заедно и равнопоставено да работят за промотирането на инициативи, бизнес възможности и туристически дестинации по начин по който се избягват нежелани недоразумения и резултати. Това предполага както участието на чуждестранни експерти в комуникацията във връзка с китайски инициативи по света, така и на китайски експерти, когато таргета е да бъде привлечено вниманието на китайския турист и потребител към чужди стоки, дестинации и бизнес възможности.

В заключението й благодари на CTJA за възможността да даде принос към интернационализирането на китайския туризъм в този знаков етап от развитието му, и изрази увереност, че общите им бъдещи проекти ще включат дестинации на всички седем континента.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията