Slide
Slide

Мюнхен. Кражбата на сапуни или химикалки изглежда безобидна за много гости на хотели, но някои са толкова смели, че вече „взимат за спомен“ телевизори, пиано, матраци. Компанията Wellness Heaven направи проучване сред 1 157 хотелиери, предимно в Европа, кои артикули са най-често крадени. Установена е поразителна разлика в поведението между гостите-крадци в 4-звездните и 5-звездните хотели.

Основният резултат от проучването: мнозинството от гостите крадат кърпи и халати – може би се подготвят за следващата си СПА почивка? Тези два предмета за притежание се следват от закачалки, химикалки и прибори за хранене. Но това е картината от много години насам. Сега обаче вероятността висококачествените телевизори да бъдат откраднати в 5-звездни хотели, е 9 пъти по-висока в сравнение с 4-звездния обект. По същия начин, произведения на изкуството са популярни обекти на желание в луксозни хотели (5,5 пъти по-висока вероятност за кражба). Таблетни компютри и матраци също се крадат много по-често в 5-звездни хотели, сочи още проучването.

Гостите на 4-звездeн хотел се задоволяват с не толкова ефектни подаръци. Те си тръгват повече с кърпи и закачалки, които не са толкова голяма цел в 5-звездните хотели. Типичният 4-звезден гост на хотела си пада по по-практични артикули като батерии и дистанционно управление.

При класифицирането на кражбите по националности се очертава различна картина. Оказва се например, че гостите в германските и британските хотели следват доста скучно поведение при кражбите: освен кърпи и халати, на фокус са предимно козметиката и тоалетните принадлежности.

За разлика от това, австрийците са насочени към чиниите и кафе машините, които заемат предно място в класацията им за кражби. Изглежда те не могат да получат достатъчно доза кафе по време на своя престой, а искат да утолят жаждата си и у дома, и то точно с тази кафе машина – от хотелската им стая. За американци възглавниците и батериите се явяват като основни обекти на желанието.

Изглежда италианците предпочитат чашите за вино като хотелски сувенир, докато сешоарът се нарежда високо в класацията на Швейцария. Французите, от друга страна, крадат по по-ефектен начин: тази нация е привлечена главно от телевизори и дистанционни управления.
Любимите вещи, с които гостите в холандските хотели, не могат да се разделят, са крушки и тоалетна хартия. допитването показва, че вероятността клиентите на петвездните хотели да откраднат големи предмети е по-голяма от тази да отнесат дребни вещи.

Голям кеф във Велинград! Първият СПА къмпинг в България отчита огромен интерес към тях

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията