Търсят концесионери за морските плажове „Елените” и „Градина – Централен“ – част 2
Търсят концесионери за морските плажове „Елените” и „Градина – Централен“ – част 2
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Откриват се процедури за възлагане на концесия за морските плажове „Градина – Централен“ – част 2 в община Созопол и „Елените“ в община Несебър, област Бургас, реши Министерският съвет. Целта е обезопасяване на плажовете и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесиите.

Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесиите да е 20 години. Той е обусловен от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морските плажове.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение за плажа „Градина – Централен“ – част 2 е 55 757 лв. без ДДС, а за „Елените“ – 146 350 лв. без ДДС. Този размер е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове- обект на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Двата морски плажа ще бъдат обезпечени със задължителните дейности по ЗУЧК – осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес.

Голям кеф във Велинград! Първият СПА къмпинг в България отчита огромен интерес към тях

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията