Slide
Slide

Велинград. Огромен е интересът към първия Термален къмпинг в България, намиращ се във Велинград. Сред първите гости са туристи от Германия, Словения, Турция и България. Запитвания има от много европейски държави, споделиха за BGtourism.BG от къмпинга, който отвори врати наскоро.

 

Къмпингът в СПА столицата на Балканите е разположен на площ от 6 дка и предлага 36 места за настаняване на кемпери, каравани и палатки. Намира се на 15 минути пешеходно разстояние от центъра на Велинград, има и велосипедна алея.

Локацията, на която е изграден, се намира в непосредствено съседство до известната велинградска белодробна болница, построена точно на това място именно заради уникално чистия въздух, който носи планината. Всяко от къмпинг местата в Термалния къмпинг разполага с тревна зона и достъп до електричество и вода.

Термалната зона на къмпинга е на разположение на гостите на къмпинга и посещението му е включено в цената за престой и нощувка. Той се захранва с прясна минерална вода от един от най-лечебните извори във Велинград. В него има два вида сауни, парна баня, вътрешен топъл басейн, студен шоков басейн, стая за релакс, душове, съблекални и масажен кабинет. Температурата на минералната вода на вътрешния басейн е 36 градуса, а навън в джакузито е 37-39 градуса. Топлината на водата във външния басейн достига до 29 градуса, добавиха от къмпинга за BGtourism.BG. Те посочиха, че при тях вече се организират рождени дни, както и че се радват на редовни гости, които обичат почивка сред природата всеки уикенд и комфорта, който получават в термалната зона със сауни, парна баня и други екстри. Планират да пуснат и шатъл до ски писта Старина.

За комфорта и удобството на гостите има модерна туристическа кухня със столова и специален чаен бар с традиционни билки за района. Освен детския басейн най-малките гости на къмпинг Велинград ще имат възможност да се забавляват и на детската площадка. Къмпинг Велинград и всички басейни работят целогодишно без прекъсване.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията