Slide
Slide

София. Седем са номинациите тази година в категорията „Хотели и ваканционни комплекси“ на традиционния национален конкурс „Сграда на годината“, учреден през 2002 г. Целта на най-популярното и престижно събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България, е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти през съответната година в България, както и свързаните с реализацията им инвеститор, архитект и строител.

Национален конкурс “Сграда на годината” се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп  под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Събитието се осъществява  с подкрепата на  индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България – УАСГ, КСБ, КАБ, КИИП, БААИК. Ето кои са номинациите тази година в категорията „Хотели и ваканционни комплекси“. Подкрепете най-добрите!

ХОТЕЛ И БАЛНЕОЛЕЧЕБЕН ЦЕНТЪР ПЕТТЕ ЕЛЕМЕНТА

Хотел Петте „елемента“ е разположен в подножието на Рила и в центъра на спокойното градче Сапарева баня. Хармонията между вода – въздух – пространство – огън – земя е в основата на името и философията на хотела. В обширната територия от открити и закрити басейни и СПА зона може да се намери място за всеки вкус, възраст и настроение.

Вкусно и здравословно: Хотел „Петте елемента“ в Сапарева баня посреща своите гости с ново и разнообразно меню

Комплексът е идеалното място за бягство от динамичното ежедневие на града. Интегрира екологично чистата природна среда и лечебната сила на минералната вода. Не е случайно и мястото, върху което е изграден комплексът. Археологически разкопки, разкриват антични останки, доказващи, че мястото е привличало с лечебната си вода многобройни племена и народи – траки, римляни, готи.

Българските туристи се наслаждават на пълноценна и здравословна почивка в хотелско бижу в полите на Рила планина

Преплитайки модерно и древно архитектурата на комплекса запазва част от крепостните останки, като реновираните колони и арки допълват атмосферата по един нов и различен начин.
В хотела енергията на въздух, вода, огън, земя и дърво събужда силите на тялото и духа, лекува, успокоява и носи ведрина във всеки сезон. Още за хотела ТУК

ХОТЕЛ РОМАНС ФЕМИЛИ СУИТС

Новият хотел „Романс Фемили Суитс“ е създаден с цел увеличаване на местата за настаняване в хотелски комплекс „Романс“ – к. к. „Св. св. Константин и Елена“.

С цел разширяване на портфолиото на предлаганите типове настаняване са изградени 36 студиа, всяко по 64 кв. м, рецепция и многофункционална зона, ориентирани към семейния туризъм и максимално съобразени с противоепидемичните изисквания. Всяко студио позволява настаняването на до трима възрастни и/или две(три) деца и е оборудвано с модулна кухня, места за хранене, зона за почивка, санитарен възел, който едновременно може да се ползва от трима посетители. Още за хотела ТУК

КАСКАДАС ФЕМИЛИ РЕЗОРТ

Ваканционен апартаментен комплекс „Каскадас Фемили Резорт“ се намира в най-популярния ни черноморски курорт Слънчев бряг. Отдалечен на приблизително 800 метра от плажната ивица, Каскадас Фемили Резорт се простира на внушаващата площ от 100 000 кв.м.


Резортът се състои от 23 сгради с общо 1720 апартамента, спазващи най-високите световни стандарти за качество при изграждане на висококатегориен ваканционен комплекс.
Хотелската част на комплекса е категория 4 звезди, а гостите се изхранват по системата HB полупансион. Още за комплекса ТУК

НАЦИОНАЛ ПАЛАС-СПА И УЕЛНЕС ХОТЕЛ КЪМ АНСАМБЪЛ ОТ МАЛКИ СЕМЕЙНИ ХОТЕЛИ

Лyĸcoзният „RОYАL GАRDЕNІА – cпa и yeлнec цeнтъp“ ce нaмиpa в xoтeлcĸи ĸoмплeĸc „Haциoнaл пaлac“, paзпoлoжeн в тиxия apxитeĸтypeн възpoждeнcĸи peзepвaт „Дoбpи Жeлязĸoв-Фaбpиĸaджиятa“.

Ha тepeн 7 xил. ĸв.м в cъpцeтo нa гpaд Cливeн e пoмecтeн цeлият ĸoмплeĸc, ĸoйтo вĸлючвa: чeтиpизвeздният „Haциoнaл пaлac“ – ocнoвeн ĸopпyc, ĸъщaтa и пъpвaтa фaбpиĸa нa Дoбpи Жeлязĸoв–Фaбpиĸaджиятa (нaциoнaлeн пaмeтниĸ нa ĸyлтypaтa), aдaптиpaнa в pecтopaнт-мexaнa „Πpи Фaбpиĸaджиятa“, ĸъщитe зa гocти – Чaĸъpoвa ĸъщa (пaмeтниĸ нa ĸyлтypaтa oт peгиoнaлнo знaчeниe) и Бoзyĸoвa ĸъщa – ĸъщa зa гocти. Bcичĸитe ca oбeдинeни oт paзĸoшнa лятнa гpaдинa. Още за комплекса ТУК

АПАРТХОТЕЛ БОРОВЕЦ ГАРДЪНС

Апартаментен комплекс „Боровец Гардънс“ предлага уникална и спокойна атмосфера. Разположен е в стария административен център на Боровец, на 400м от началната станция на кабинковия лифт, в непосредствена близост до двете главни пътни артерии – София-Боровец и Боровец-Пловдив.

Фантастичното местоположение е комбинирано с модерна архитектура, изключителен комфорт, топло гостоприемство, отлично обслужване и персонално внимание към всеки гост. Още за комплекса ТУК

ВИВА МАРЕ БИЙЧ ХОТЕЛ

Вива Маре Бийч Хотел е най-новият хотел в Созопол, естественото допълнение в развитието на уникалното Ваканционно селище Санта Марина.

Разположен в южната част на селището, в непосредствена близост до плажа на Марина Бийч Бар и само на 15 минути пеша от стария град в Созопол, първият хотел в Санта Марина предлага настаняване в 80 модерни стаи и апартаменти. Изцяло в унисон със зелената идея, която представлява Ваканционно селище Санта Марина, архитектурата на хотела умело се вписва в парковата среда, формирайки ансамбъл с китните вили в градчето. Още за хотела ТУК

ХОТЕЛ КИТЧЪН 59

Концепцията е хотелът да е тематичен, с естетика, свързана с кулинарното изкуство и култура.

Основното му предназначение е да осигури подслон на студентите на кулинарната академия, като в същото време предлага услуги за гости и като градски хотел. Хотелът разполага с 225 легла. Още за хотела ТУК

КЛЮЧОВИ ДАТИ

• 20 септември 2021 – старт на процеса за подаване на кандидатурите за Национален конкурс „Сграда на годината 2021“
• 31 октомври 2021 – краен срок за подаване на кандидатурите за Национален конкурс „Сграда на годината 2021“
• 10 ноември – 1 декември 2021 – Журиране
• 1 декември – 14 декември 2021 – гласуване за Сграда на публиката
• 15 декември 2021 – Церемония по връчване на наградите на Национален конкурс „Сграда на годината 2021“
• 19 декември (неделя) 2021  – излъчване на церемонията от 13:00ч. по БНТ1 (90 минути телевизионно предаване)

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията