Венелин Иванов, ръководител сектор Електронна търговия МЕТРО, представя възможностите на платформата за резервации „Преоткрий България“.
Slide
Slide
  • Специални оферти за почивка на море и планина на атрактивни цени, резервации за ресторанти, както и допълнителни оферти, осигурени от партньорите, ще предлага системата на българските туристи.
  • Онлайн системата предлага места за настаняване и заведения само в България, които спазват стандартите за безопасност и използват приоритетно български продукти за ястията си. Броят на офертите непрекъснато расте, поради засиления интерес от страна на туристическия бизнес.
  • МЕТРО и неговите партньори инвестират над 1 милион лева в подкрепа на туристическия сектор чрез инициативата „Преоткрий България“.

София. Онлайн системата за резервации „Преоткрий България“, създадена от МЕТРО и подкрепена от неговите бизнес партньори, вече работи и предлага атрактивни ваканционни оферти по Черноморието и/или българските планини, както и възможности за резервации в ресторанти.

МЕТРО обедини сили с големи български и международни компании като „Димитър Маджаров“, Загорка АД, системата на Coca Cola в България, Procter & Gamble, Mastercard, Пощенска банка, OMV, A1 и DNA. Инициативата „Преоткрий България“ се осъществява в близко партньорство с Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), обединяваща представителите на туристическия бизнес в цялата страна, и се ползва от подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите, Министерството на туризма и Министерството на икономиката.

Обявиха кога ще бъде Бялата вечеря на тайното място в София, започнаха записванията

“Ние сме убедени, че тази инициатива ще добави стойност в ресторантьорския сектор, но ще добави стойност и за местните български земеделски производители, ще облагодетелства и нашите бизнес партньори и най-вече ще бъдат облагодетелствани нашите крайни потребители, за да могат те да имат повече възможности за избор, когато решат да ходят на почивка или да консумират храна навън. Въпреки, че тази инициатива на първо място е инициатива на МЕТРО, тя не би била възможна без щедрата подкрепа на нашите партньори, нито без подкрепата на асоциацията, нито бихме могли да се надяваме на успех без подкрепата на медиите”, сподели Атила Йенисен, главен изпълнителен директор на МЕТРО.

Атила Йенисен, Главен изпълнителен директор на МЕТРО, представя проекта „Преоткрий България“

Вече над 450 частни предприемачи са се регистрирали в платформата „Преоткрий България“, а броят им продължава да расте, поради засиления интерес от страна на туристическия бизнес. Това бе съобщено на 9 юни, по време на специално събитие в МЕТРО София, по време на което бе даден и официалният старт на платформата. Онлайн системата показва места за настаняване и заведения само в България, които спазват стандартите за безопасност и използват приоритетно български продукти за своите ястия.

Шеф Юри Велев и Веселин Дойков, кулинарна МЕТРО Академия, презентираха специалното меню от български ястия на „Преоткрий България“, подготвено от автентични български продукти.

Българските туристи могат да правят своите резервации без да заплащат комисиони и банкови такси. Българските хотелиери и ресторантьори също няма да заплащат комисиони и банкови такси, когато публикуват своите оферти, ако са приели ангажимент да спазват стандартите за безопасност в обектите си и предлагат ястия от меню с български рецепти в заведенията си. В „Преоткрий България“ крайните клиенти ще могат да избират качествените оферти за почивка и забавление на море и планина, както и да се възползват от специални предложения за продукти и услуги, осигурени от фирмите създатели на платформата.

За представянето на резервационната система МЕТРО събра на едно място компаниите, включили се в инициативата, а също и представители на професионални асоциации от туристическия бизнес, производството на храни и земеделски продукти и представители на медиите.

Топ хотелиери дискутират на 10 и 11 юни, как да бъде стимулиран бизнесът

Атила Йенисен, главен изпълнителен директор на МЕТРО България, представи накратко цялата инициатива – от възможностите на резервационната платформа „Преоткрий България“ до бизнес, финансовите и санитарните мерки, в подкрепа на българския туризъм, които програмата включва.

Партньорите от „Димитър Маджаров“, Mastercard, Пощенска банка, системата на Coca-Cola в България, Загорка АД, OMV и DNA изразиха пълната си подкрепа за инициативата „Преоткрий България“ и разказаха какво ще предложат чрез нея на българските си клиенти.

Два топ хотела на RIU по Българското Черноморие обявиха ексклузивна оферта с 40% отстъпка

„За нас като компания, инициативата е още една крачка към осъзнаване колко ценни са родните продукти и услуги, и колко много смисъл има да подкрепим местния бизнес, производството и туристическите дестинации. Вярвам, че „Преоткрий България“ е платформата, която ще предложи на едно място всичко нужно на потребителите, с което да им покаже колко гостоприемна и красива е нашата страна.“, допълни Димитър Маджаров, собственик на „Димитър Маджаров“.

МЕТРО и неговите партньори инвестират над 1 милион лева в подкрепа на туристическия сектор чрез инициативата „Преоткрий България“, които ще подпомогнат рестарта на хотелиерския и ресторантьорски бизнес в началото на активния летен сезон. Вени Петрова, съпредседател на БХРА, благодари за подкрепата от страна на бизнес партньорите и изрази готовност за пълно съдействие в името на общата цел – успешен рестарт на българския туризъм.

Двете най-луксозни уелнес вили в Европа се намират в Тоскана и Велинград

Със специална презентация на меню от автентични български ястия в събитието се включиха водещи български готвачи, начело с главния готвач на МЕТРО Академия, шеф Юри Велев. За да улеснят собствениците и управителите на ресторанти, той и колегите му Андре Токев, Милен Панев и Влади Тодоров са разработили специални рецепти, съобразени със спецификата и вкуса на българските продукти и традиционните български ястия. Рецептите отговарят на предпочитанията на българските туристи, търсещи високото качество на родното фермерско производство. Ястията ще бъдат представени в онлайн системата „Преоткрий България“, а ресторантьори и потребители ще имат възможност да ги адаптират според предпочитанията им.

Повече информация за „Преоткрий България“ можете да намерите на http://preotkriibulgaria.bg/

Атила Йенисен, Главен изпълнителен директор, МЕТРО

„Винаги си подготвям реч и винаги я оставям на бюрото си, за да кажа това, което чувствам.

Скъпи представители на медиите, скъпи клиенти, уважаеми партньори, скъпи колеги,

За мен е голяма чест и удоволствие да бъда домакин на това събитие, с което ще отбележим началото на тази инициатива „Преоткрий България“. Както знаете преживяваме трудни времена в бизнеса – не знаем как ще се държат потребителите, не знаем какви решения ще вземат по отношение на туризма, не знаем какво ще се случи в бизнеса. Така, че от бизнес гледна точка може би тези времена са трудни, мътни. И когато сме на тъмно е хубаво да се държим за ръце с приятелите си и точно това е духа на инициативата, която създадохме. Както видяхте ние сме убедени, че тази инициатива ще добави стойност в ресторантьорския сектор, но ще добави стойност и за местните български земеделски производители, ще облагодетелства и нашите бизнес партньори и най-вече ще бъдат облагодетелствани нашите крайни потребители, за да могат те да имат повече възможности за избор, когато решат да ходят на почивка или да консумират храна навън. Въпреки, че тази инициатива на първо място е инициатива на Метро, тя не би била възможна без щедрата подкрепа на нашите партньори, нито без подкрепата на асоциацията, нито бихме могли да се надяваме на успех без подкрепата на медиите. Така, че искам на първо място да благодаря на партньорите ни за щедрата подкрепа, на хотелиерския и ресторантьорски сектор за огромното доверие, което ни гласуваха. И накрая нека да заявя, че този проект стана факт само в рамките на един месец. Искам да благодаря и да поздравя екипа на Метро България за това, че направи този проект само за един месец. Желая Ви страхотен летен сезон и да откриете точно тези хотели, които ще разберете чрез платформата  „Преоткрий България“. Желая ви да се забавлявате в ресторантите, които сте намерили и резервирали благодарение на платформата „Преоткрий България“.

Димитър Маджаров, собственик, „Димитър Маджаров“

Искам да благодаря за поканата на г-н Атила Йенисен, за днешната покана и за поканата да участваме в инициативата „Преоткрий България“. Мога да кажа каква е причината ние да решим да участваме в тази инициатива. Ние сме българска компания, която приблизително от 30 години участва на пазара на хранителни продукти в България. Чрез партньорите Метро искаме да помогнем на хотелиерския бранш, който в този момент е един от силно засегнатите браншове в България. В същото време искаме български продукти да стигнат до така наречения ХоРеКа канал и много повече български и качествени продукти да са на масата по време на закуски, вечери, в ресторантите.

За нас, като компания инициатива е една крачка напред към осъзнаване на хората колко ценни са нашенските продукти и услуги и колко има смисъл да подкрепим местния бизнес, производство и туристически дестинации. Вярвам, че „Преоктрий България“ е платформата, която ще може да предложи на едно място всичко това на потребителите и ще им покаже колко гостоприемна и красива е нашата страна.“

Ваня Манова, Мениджър Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово

„Напълно естествено е Mastercard® да бъде технологичен партньор на такава мащабна инициатива от бизнеса към бизнеса и от бизнеса към крайния клиент, тъй като ние от години работим целенасочено за подпомагане дигитализацията на малките търговци и инвестираме в гъвкави решения за предлагане на продукти и услуги онлайн, тъй като това е ключов фактор за повишаване на конкурентоспособността на МСП, удобството и лоялността на крайните потребители, които днес задават темповете за развитие на всеки бизнес. Освен това, макар и глобална компания, ние винаги се стараем да бъдем адекватни на локално ниво и активно сътрудничим в местни проекти. “, добавя Ваня Манова, Мениджър на Mastercard® за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Красимир Вътев, Директор Продажби, Загорка АД,

ЗАГОРКА се присъединява към тази инициатива, за да подкрепи ХоРеКа бизнеса по време на тази безпрецедентна ситуация, която най-силно засегна този сектор. Като отговорен корпоративен гражданин, ние винаги стоим зад социални кампании и положителни каузи в подкрепа на общността особено в този период, но също така, е много важно да бъдем добър партньор на бизнеса, да се подкрепяме в периоди на затруднения и да изграждаме още по-устойчиви партньорства. Това е основната причина да застанем зад Преоткрий България, за да помогнем на хотелите и ресторантите да се подготвят за сезона и да посрещнат своите гости. Нещо повече, това е не само подкрепа за българската икономика, но и подкрепа за българските потребители, да се наслаждават на качествени български продукти и разбира се, по отговорен начин и на нашите бири.

Дечебал Тудор, Изпълнителен директор/ Мениджър верига бензиностанции, OMV България

Инициативата „Преоткрий България“ е навременен и много необходим проект, който носи предимства както за българската икономика, така и за българските граждани.  Повече от 20 години OMV  развива различни инициативи, промоциращи българския туризъм. OMV ще осигури различни възможности за клиентите на платформата „Преоткрий България“ като отстъпки за зареждане с гориво и пазаруване в магазините по бензиностанциите на компанията в цялата страна, в които ние отделяме специално място на хигиената. В допълнение, от края на месец юни, нашите клиенти ще могат да се включат в „Заедно преоткриваме България по пътя“, която приканва българските граждани да откриват и преоткриват красотата на българската природа. Тази инициатива допълнително ще подкрепи местния туризъм и рестарта на ХоРеКа бизнеса. OMV ви пожелава да се насладите на „Преоткрий България“.

Вени Петрова, Съпредседател, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация

„Проектът ние приемаме като национална кауза. Той вече среща огромна подкрепа не само от институциите, не само от медиите, от нас най-вече от бизнеса и от потребителите.“

Генка Дакова, Изпълнителен директор, рекламна агенция DNA

„Като творческа агенция участвахме в създаването на една силна комуникационна кампания, чиито послания да достигнат до повече хора. Ако мога да перифразирам Алеко Константинов нека да си кажем: „Преоткрий България, за да я обикнеш“.

 Ангел Матеев, Началник сектор, Банкиране на дребно, Пощенска банка

„Предприемаческият дух е от съществено значение за нас. Пощенска банка е ключов партньор на българския бизнес вече почти тридесет години и участието в благородната инициатива „Преоткрий България“ е естествено и логично продължение на политиката на корпоративна социална отговорност на банката“, заяви по време на церемонията Ангел Матеев, началник Сектор „Банкиране на дребно“ в Пощенска банка.

Юрг Буркхалтер, Главен изпълнителен директор, Coca-Cola HBC Bulgaria

„През последните няколко месеца в Кока Кола насочихме усилията си в подкрепа на местната общност. И много важна част от тези наши действия е участието ни в инициативата „Преоткрий България“. Тези времена изискват обединение на усилията, като хора, като компании, като общности, Заедно сме по-силни и можем да направим промяна.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията