Съединените щати ще имат рекорден брой полети до Гърция, в Атина посрещнаха първите туристи от Ню Йорк
Съединените щати ще имат рекорден брой полети до Гърция, в Атина посрещнаха първите туристи от Ню Йорк
Slide
Slide
Slide
Slide

Атина. Туристите от Съединените щати започнаха да пристигат в Гърция. Те бяха посрещнати лично от министъра на туризма Василис Кикилиас и от американския посланик в южната ни съседка Джефри Пиат, който посочи, че рекордните полети през 2022 г. ще помогнат на неговите сънародници да преоткрият Гърция като туристическа дестинация и ще намерят нови приятелства.

Летище София вече е сертифицирано за полети до САЩ

През пиковия сезон се очакват по 9 полета дневно между двете дестинации. Началото бе поставено с полет на Delta от летището в Ню Йорк “Джон Ф. Кенеди” до международното летище в Атина.

Фрапорт: Нова авиокомпания стартира полети до Летище Варна от два града във Франция през 2022 г.

Авиокомпанията Delta ще изпълнява полети до Атина от Ню Йорк (11 пъти седмично), Атланта (седем пъти седмично, започващи от 6 май) и Бостън (три пъти седмично, започващи от 29 май); United Airlines започва полетите си до Атина през април, опериращи от летища Нюарк (седем пъти седмично, започващи от 3 април) и Вашингтон Дълес (седем пъти седмично, започващи от 1 август); и American Airlines ще направи първия си полет до Атина за сезона на 5 април, излитайки от Ню Йорк (седем пъти седмично). American Airlines също ще стартира седем полета седмично до Атина от летищата в Чикаго и Филаделфия от 7 април.

Bgtourism.bg продължава да бъде най-четената туристическа медия в България

“Гърция има толкова много да предложи. Пролетта тук е фантастично време на годината. И аз съм наистина развълнуван, че имаме първия от нашите директни американски полети. Отбелязваме най-ранното пристигане на американски туристи за новия туристически сезон, а това е само началото. Тази година ще имаме рекорден брой директни полети от Съединените щати”, каза Джефри Пиат.

Сподели публикацията