Slide
Slide

Атина. В Гърция от днес влизат в сила новите ограничителни мерки срещу пандемията от Covid-19. Неваксинираните се налага да се тестват за влизане на обществени места, съобщава БНР. Новите мерки, които трябва да спазват неваксинираните граждани, са в сила от тази сутрин.

Работещите в държавния и частни сектор се тестват по два пъти на седмица. В държавните и обществените служби се допуска само срещу зелен сертификат. Търговските обекти също отварят само за ваксинирани клиенти или с отрицателен тест.

Голяма е промяната по отношение на заведенията, като вече дори за маси на навън трябва документ, доказващ, че не си носител на вируса. В заведенията за услуги фризьорски салони, козметични центрове и дори в химическо чистене, се представя сертификат или валиден отрицателен тест. Свободно е движението само в магазини за хранителни стоки и аптеки.

Остра е реакцията на собственици на заведения и на търговците, които очакват рязко  спадане на оборота и прогнозират масови фалити. Силно е присъствието на полицията на обществени места.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията